Viorica Dăncilă, mesaj după ruperea coaliției PSD-ALDE: "Asta am DECIS". Ministrii ALDE își dau DEMISIA după aceste cuvinte

Narcis Popa |
Data actualizării: | Data publicării:

Viorica Dăncilă a transmis un mesaj în ultima ședință de guvern la care participă și miniștrii ALDE, ei urmând să demisioneze imediat după încheierea acesteia. 

"Am luat act de decizia ALDE de a abandona guvernarea și am discutat calea de urmat alături de colegii mei din PSD. Împreună, am luat decizia de a ne asuma, în continuare, actul guvernării. România are nevoie de stabilitate, iar guvernarea responsabilă înseamnă acțiune și asumarea unor decizii pentru binele majorității, nu fuga de răspundere și practicarea unui joc politic în speranța primirii de voturi”, a  spus Viorica Dăncilă, în deschiderea ședinței de Guvern. 

Practic, după aceste cuvinte și alte câteva minute petrecute împreună, miniștrii ALDE, cu excepția Ramonei Mănescu vor demisiona și vor trece în opoziție alăturii de parlamentarii Pro România.

Șeful Executivului i-a mulțumit Ramonei Mănescu că a rămas la ministerul de Externe.

„Vreau să le mulțumesc colegilor de la ALDE care au făcut parte din guvern și Ramonei Mănescu pentru că a înțeles că repsonsabilitatea guvernării este mai presus decât orice interes politic”, a adăugat Dăncilă.

ALDE a decis luni ieșirea de la guvernare și o alianță cu Pro România. Călin Popescu Tăriceanu a mai anunțat retragerea din Guvern a miniștrilor ALDE, însă Ramona Mănescu a decis să rămână la conducerea MAE.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel