Viorica Dăncilă, la Hunedoara: „Uitaţi-vă pe câmp, românilor, suntem mulţi“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Sursa foto: captură Antena 3
Sursa foto: captură Antena 3

Viorica Dăncilă, mesaj trimis românilor de la Sărbătoarea naţională de la Ţebea, cu ocazia împlinirii a 147 de ani de la moartea lui Avram Iancu.

Premierul Viorica Dăncilă participă, astăzi, alături de mai mulţi miniştri, la Sărbătoarea naţională de la Ţebea, cu ocazia împlinirii a 147 de ani de la moartea lui Avram Iancu. După slujba religioasă urmată de evocarea istorică, Viorica Dăncilă și miniștrii social-democrați care o însoțesc au depus coroane la mormântul lui Avram Iancu, lângă Gorunul lui Horea şi defilarea Gărzii de Onoare.

Iată ce a transmis premierul Viorica Dăncilă după încheierea evenimetelor de evocare a memoriei lui Avram Iancu, la Serbările Naţionale de la Țebea:

„Se împlinesc 147 de ani de la trecerea în neființă a marelui patriot român, simbol al unei imense iubiri de țară și al unei neobosite lupte pentru drepturi și emancipare socială: «Uitaţi-vă pe câmp, românilor, suntem mulţi [...], suntem mulţi şi tari, că Dumnezeu e cu noi!».

Să nu uităm niciodată că doar întorcându-ne la origini și istorie ne regăsim esența. Avem simboluri care ne țin și după secole identitatea vie și ne animă continuu lupta pentru mai bine.

Să ne amintim de eroii atemporali ai României, să le cinstim memoria și să vorbim copiilor noștri despre sacrificiile lor!“, a scris Viorica Dăncilă pe pagina sa de Facebook la încheierea festivităților. 

Premierul Viorica Dăncilă nu a ratat momentul de a face o baie de mulțime și de a se fotografie cu cei prezenți la eveniment.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel