Viorica Dăncilă: "Îl voi suna pe Klaus Iohannis. Mâine expiră interimatele"

Andreea Cosma |
Data publicării:

Viorica Dăncilă anunţă că va avea din nou o discuţie cu preşedintele Klaus Iohannis, cu privire la propunerile de miniştri la Justiţie, Fonduri Europene şi Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, unde interimatele la vor expira mâine.

Dăncilă vrea să ştie şi motivul pentru care prşeedintele Klaus Iohannis l-a respins pe Titus Corlăţean pentru funcţia de vicepremier.

"Nu am discutat încă cu domnul preşedinte, o să îl sun. Am avut o discuţie ieri cu domnul preşedinte. Am motivat de ce am avut aceste propuneri, am vorbit de foiecare candidat în parte, aştept ca domnul preşedinte să vină cu un răspuns la cele trei portofolii la care avem interimat şi a căror mandat expiră mâine şi, în acelaşi timp, o nominalizare pentru postul de vicepreşedinte pe parteneriate strategice şi aşteptăm şi în acest sens o nominalizare. În acelaşi timp, în scurt timp, în cadrul forurilor statutare vom lua o decizzie pentru nominalizarea pentru postul de vicepremier pe probleme ecomice. Domnul Viorel Ştefan va pleca la Curtea Europeană de Conturi", a declarat Viorica Dăncilă, la finalul întâlnirii cu liderii coaliţiei de guvernare.

Viorica Dăncilă a vorbit şi despre remanierile care ar urma să aibă loc în Guvern. În presă au apărut informaţii potrivit cărora Teodor Meleşcanu va pleca. Viorica Dăncilă a făcut precizări în acest sens:

"ALDE va decide dacă îşi doreşte această remaniere, voi discuta cu domnul Tăriceanu. Dar deocamdată nu am discutat despre acest subiect. Şi dacă facem o remaniere, vom discuta prima dată în partid, apoi cu coaliţia e guvernare. Suntem Guvern politic şi trebuie să luăm acceptul partidelor politice.

Citeşte şi: Votul din DIASPORA. Dăncilă: "Luni public rapoartele. Remanierea lui Meleşcanu o decide ALDE"

Am discutat cu domnul preşedinte despre fiecare propunere, am spus de ce am făcut aceste propuneri, că îmi odresc în Guvern oameni cu experienţă, care să facă performanţă. Am discutat şi despre preşedinţia rotativă a Consiliului UE. Domnul preşedinte şi-a arătat aprecierea pentru modul în care a fost gestionată preşedinţia rotativă şi a spus că, în scurt timp, va veni cu o decizie", a spus Viorica Dăncilă.

Comitetul Executiv Naţional al PSD a decis, pe 29 mai, ca Titus Corlăţean să fie propus vicepremier, Ministerul Justiţiei să fie preluat de către Ana Birchall, Ministerul Fondurilor Europene de către Roxana Mânzatu, iar Ministerul Românilor de Pretutindeni de către Natalia Intotero. Ulterior, preşedintele Iohannis a respins propunerea referitoare la Titus Corlăţean. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel