Viorica Dăncilă îi dă REPLICA lui Klaus Iohannis: „Are obsesia blocajelor!”

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: captură Antena 3
Sursa foto: captură Antena 3

Premierul Viorica Dăncilă face în această seară o declarație de presă după atacul președintelui Klaus Iohannis.

„Este incalificabil cum candidatul Iohannis se folosește de tribuna prezindențială pentru a lansa mesaje de campanie. Suntem într-o situație de dezechilibru fără precedent. Domnul Iohannis are obsesia blocajelor. Președintele încalcă Constituția în total dispreț față de interesele țării

Prin întârzierea numirilor miniștrilor interimari încalcă deciziile CCR care consacră principiul colaborării loiale între instituțiile publice. Este rușinos să vină acum să vorbească de tragedia de la Caracal, este indencent să folosească drama pentru a-și crea premise pentru mișcări politice.

Singura lui preocupare este să critice Guvernul uitând că este parte a putuerii executvive. Nu statul trebuie resetate, ci președintele României trebuie resetat.

Dacă și-ar îndeplinit atribuțiile și ar fi semnat decretele am fi putut adopta actele în Guvern. Defazat, pune pe tapet în mod cinic această dramă. Un adevărat șef de stat nu-și manifestă puterea în forme care distrug. Nu doar președintele pare dedicat blocării sistematicce a Gucvenrlui, ci întreaga opoziție este ocupată să arunce țara într-o stare de dezechilibru. Președintele își face campanie fără imaginație, în timp ce opoziția s-a angrenat într-o joacă de-a moțiunea în loc să se concetreze pe inițiative legislative care au prioritate pentru oameni”, a spus Dăncilă.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel