Viorica Dăncilă i-a declarat RĂZBOI preşedintelui Klaus Iohannis: "Este în LUCRU!"

Andreea Cosma |
Data publicării:
Sursa foto: captură Antena 3
Sursa foto: captură Antena 3

Viorica Dăncilă nu scapă din mână securea războiului şi merge mai departe atât cu sesizarea la Curtea Constituţională, cât şi cu plângerea penală depusă împotriva preşedintelui Klaus Iohannis.

Prezentă la recepţia unui spital din Mioveni, Dăncilă a comentat mai întâi zvonurile cm că ar face asta în scop electoral.

"Nu aş lega totul de campania electorală. Am văzut că sunt alţii care, fiecare lucru îl conduc spre campania electorală sau spre interesul personal. Pentru mine este important că se fac spitale în România, că în timp ce alţii vorbeau de închiderea de spitale, noi încercăm să dotăm spitalele din România şi să ridicăm spitale", a spus Viorica Dăncilă, aflată în vizită la Spitalul orășenesc Mioveni, unitate medicală construită din fonduri guvernamentale și ale administrației publice locale.

 

Viorica Dăncilă: "Sesizarea la CCR, un mijloc pentru a avea reguli pe viitor"

 

Întrebată despre sesizarea depusă la Curtea Constituţională la adresa preşedintelui, Viorica Dăncilă a precizat că încă aşteaptă ca şeful statului să vină cu propunerile şi că speră să fie instituite nişte reguli noi pentru astfel de situaţii

"Aştept ca domnul preşedinte să vină cu o decizie care să arate că vrea o Românie normală, în care şi Guvernul funcţionează aşa cum ar trebui. Am sesizat, am trimis către CCR. Dacă domnia sa va veni cu propunerea pentru miniștrii interimari, o parte din sesizare nu își va mai avea obiect. Dar noi în sesizare am vorbit și despre cele cinci propuneri pentru miniștri PSD pentru că încă nu avem o motivație pentru respingere. Eu cred că ar trebui să vedem această sesizare către Curtea Constituțională și ca un mijloc de a avea niște reguli pe viitor, pentru că dincolo de lupta politică nu este nevoie și nu este oportun să blocăm activitatea Guvernului având în vedere că sunt proiecte pe care le facem pentru cetățeni.

Un singur exemplu: trebuia să avem şedinţă de Guvern. Trebuia să avem pe agenda şedinţei de Guvern o ordonanţă prin care prelungeam perioada de înscriere al românilor din diaspora pentru votul prin corespondenţă. Nu am, putut reasliza acest lucru. Sunt obiective care nu mai pot aştepta. Am spus şi repet: avem 45 zile de când preşedintele numeşte miniştri interimari. În cele 45 de zile vom alege perioada în care vom merge în Parlament", a mai precizat premeirul.

 

Viorica Dăncilă: "Eu l-am susţinut pe Cioloş"

 

Cât despre informaţiile potrivit căora cele două propuneri de comisar european au fost respinse, VIorica Dăncilă a amintit că ea a susţinut reprezentanţii României când era europarlamentar, indiferent de culoarea politică.

"Nu am văzut nimic oficial. Am văzut dorinţa unora de a avea comisarii respinşi, pentru că avantajele poltiice sunt mai importante decât imaginea României. Am fost europarlamentar şi indiferent cine a fost nominalizat pentru comisar european, chiar şi domul Cioloş când a venit comisar pe agricultură eram membru al comisiei pentru agricultură din PE şi am susţinut candidatura domniei sale pentru că era reprezentantul României", a mai spus Dăncilă.

 

Viorica Dăncilă nu renunţă la plângerea penală împotriva preşedintelui

 

Cât despre plângerea penală la adresa preşedintelui Klaus Iohannis, aceasta nu are nicio intenţie de a da înapoi.

"Nu am depus încă plângerea penală. Este în lucru, o să depun pentru acea afirmaţie conform căreia Guvernul este un Guvern corupt. Cred că fiecare, când afirmă un anumit lucru, trebuie să îl şi demosntreze", a conchis Dăncilă.

Declaraţia vine după ce preşedintele Klaus Iohannis a spus despre Guvern că este corupt.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel