Viorica Dăncilă, DECIZII de ULTIMĂ ORĂ

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat, în această seară, deciziile pe care le-a luat în Comitetul Executiv Național.

„În CEx am ascultat opinia colegilor din teritoriu, am discutat despre alegerile europarlamentare și am luat decizii importante pentru partid. E importantă pentru noi unitatea, să înțelegem unde am greșit, să ne unim forțele.

Gabriela Firea a fost votată ca președinte interimar al PSD București și pentru vicepreședinte al PSD. Lider al delegației europarlamentarilor în PE va fi Dan Nica.

În unanimitate a fost votat Paul Stănescu președinte executiv și tot în unimitate Rodica Nassar pentru secretar general. Cu o singură execepție, toți colegii au considerat că trebuie să menținem guvernarea pentru că am dezamăgi pe cei care cred în noi.

Propunerile pentru cele trei portofolii: Ana Birchall – Ministerul Justiție, Roxana Mânzatu – Ministerul Fondurilor Europene, Natalia Intotero – Ministerul Românilor de Pretutindeni.

Tot astăzi l-am votat pe vicepremier pentru parteneriate strategice pe Titus Corlățean.

A fost un Comitet Executin Național care a durat foarte mult, dar care a plecat cu același mesaj: de unitate, de dialog și cu certitudinea că deciziile vor fi pliate pe nevoile românilor.

Nu am fost de acord să dăm oameni afară din partid. Aceste propuneri au fost susținute de membrii CExN.

Luni avem ședință de coaliție și BPN și vom stabili în BPN când facem congresul. Trebuie să avem o etapă privind statutul și pe urmă vom avea un congres pentru alegerea conducerii partidului și candidatul la alegerile prezidențiale. Probabil la finalul lunii iunie.

Nu am discutat acum despre remaniere. Obiectivul a fost să îi avem pe cei care să ocupe portofoliile unde sunt interimari.

O să-l sun pe domnul președinte, o să-i spun că trimitem noile propuneri și sper să lase campania electorală și să dea un răspuns care ține de legalitate, nu de oportunitate.

Vom face o analiză pe toate ministerele, inclusiv MAI și MAE. Legat de MAE, ministerul a cerut fiecărui ambasador sau consul numărul secțiilor de votare de care e nevoie și numărul buletinelor de vot. Aici trebuie să vedem cine a greșit și acela trebuie să plătească.

Am cerut o analiză, Ministerul Afacerilor Externe a început această analiză și vom lua măsuri radicale.

Unde se duce Titus Corlățean e un portofoliu pe parteneriat strategic. Nu putem să spunem că Corlățean nu are experiență pe externe. Nu are legătură cu Diaspora.

Cei care au greșit, au creat aceste probleme trebuie să plece acasă.”, a declarat Dăncilă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel