Viorica Dăncilă a uitat că nu mai cârmuiește PSD? Atac la ministrul Violeta Alexandru în numele partidului: „PSD nu va accepta“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Viorica Dăncilă, fostul premier al României în guvernarea PSD, a lansat un nou atac la adresa ministrului Muncii, Violeta Alexandru, în contextul discuțiilor privind pensionarea, opțională, la 70 de ani.

„Am văzut declarațiile vicepremierului Raluca Turcan și ale ministrului muncii Violaeta Alexandru, privind creșterea vârstei de pensionare la 70 de ani, declarații pur și simplu aberante. Guvernul le refuză pensionarilor dreptul la o viață liniștită și la pensia la care au cotizat de-a lungul anilor de muncă. Sub pretextul de a da anagajaților posibilitatea de a lucra până la 70 de ani de fapt Guvernul pregătește terenul pentru creșterea vârstei de pensionare. Deci se gândesc deja ca această măsură să devină obligatorie“, a afirmat Viorica Dăncilă, într-o intervenție telefonică la România Tv.

Fostul premier a vorbit în numele PSD și a spus că partidul nu va accepta această propunere, de pensionare opțională la 70 de ani.

 Mai mult, ministrul Muncii a lăsat să se înțeleagă acest lucru, inventând o așa tendință de creștere a vârstei de pensionare la nivelul Uniunii Europene. Mi se pare jignitoare afirmația sa prin care spune că românii muncesc puțin și vor să se pensioneze devreme. Aceste lucruri nu sunt corecte. Practic românilor li se spune să muncească mai mult pentru că acest guvern nu are cometenșîțe sau voință politică să identifice resurse de creștere bugetară.

PSD nu va accepta acest lucru, mă refer la posibilitatea vârstei de pensioanre la 70 de ani“, a declarat fsta președintă a PSD, în direct, la România Tv.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel