Viorica Dăncilă a NUMIT în funcţia de agent guvernamental la CEDO o fostă judecătoare la CCR

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
gov.ro
gov.ro

Premierul Viorica Dăncilă a numit-o pe fosta judecătoare CCR Maya Teodoroiu în funcţia de agent guvernamental pentru Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), potrivit unei decizii a şefului Executivului publicată în Monitorul Oficial.

„Având în vedere propunerea formulată de Ministerul Afacerilor Externe prin adresa nr. A/11. 013 din 3 septembrie 2019, înregistrată la Cabiletul prim-ministrului cu nr. 5/15. 045 din 3 septembrie 2019.

În temeiul art. 29 şi art. 31 lit. d) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ şi art. 5 alin. (1) din Hotărârea Guvernului nr. 868/2003 privind organizara şi funcţionarea Agentului guvernamental pentru Curtea Europeană a Drepturilor Omului, cu modificările ulterioare,

Prim-ministrul emite prezenta decizie. Articol unic – Începând cu data intrării în vigoare a prezentei decizii, doamna Simona-Maya Teodoroiu se numeşte în funcţia de secretar de stat, Agent guvernamental pentru Curtea Europeană a Drepturilro Omului, în cadrul Ministerului Afacerilor Externe", se arată în decizia premierului Viorica Dăncilă, publicată în Monitorul Oficial.

Maya Teodoroiu a fost judecător CCR, mandatul acesteia expirând pe 15 iunie. Ea a fost înlocuită la CCR de fostul vicepreşedinte al CSM Cristian Deliorga. Senatul a votat numirea lui Cristian Deliorga în funcţia de judecător al Curţii pe 7 mai, iar pe 18 iunie el a depus jurământul la Cotroceni, informează Mediafax.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel