Viorica Dăncilă, după întâlnirea cu Ursula von der Leyen: "M-au bucurat cuvintele de APRECIERE"

Andreea Cosma |
Data publicării:
Sursa foto: gov.ro
Sursa foto: gov.ro

Viorica Dăncilă a declarat miercuri că, în cadrul întâlnirii pe care a avut-o la Bruxelles cu preşedintele ales al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a transmis că transporturile, energia sau mediul reprezintă domenii de interes pentru România în ceea ce priveşte portofoliul viitorului comisar european.

"Referitor la viitorul comisar european din partea României, am discutat despre faptul că transporturile, energia sau mediul reprezintă domeniile de interes pentru ţara noastră în ceea ce priveşte portofoliul ce îi va fi alocat în viitoarea Comisie Europeană. Am subliniat faptul că România este o ţară implicată şi pentru noi este important să obţinem unul dintre aceste portofolii. Un argument în plus îl constituie faptul că România a obţinut rezultate remarcabile în exercitarea Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene şi a demonstrat că poate gestiona foarte bine dosare de interes european", a precizat Dăncilă în debutul şedinţei de guvern.

Citeşte şi: SURSE. Viorica Dăncilă, întâlnire de GRADUL ZERO la Vila Lac, cu Tăriceanu

Prim-ministrul a declarat că au bucurat-o "cuvintele de apreciere" pe care preşedintele CE le-a avut la adresa României.

"Pentru România, Comisia Europeană a fost şi este un partener cheie şi un pilon vital în arhitectura instituţională a UE. Am încredere că relaţia noastră cu viitoarea Comisie Europeană va fi o legătură solidă", a menţionat ea.

A adăugat totodată că a avut cu Ursula von der Leyen o "discuţie foarte bună" despre viitorul proiectului european.

"Am discutat despre provocările cărora trebuie să le facă faţă Uniunea Europeană, provocări legate de migraţie, schimbări climatice, politica externă, astfel încât Europa să găsească soluţiile aşteptate de cetăţenii săi. Preşedintele Comisiei Europene a dorit să cunoască opinia României privind aceste aspecte, în legătură cu care a demarat o consultare cu şefii de guverne din statele membre", a precizat Dăncilă.

Citeşte şi: Klaus Iohannis, MESAJ din SUA pentru Viorica Dăncilă: "SIMPATICĂ doamna premier"

Prim-ministrul român a avut, marţi, la Bruxelles, o întrevedere cu preşedintele ales al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în cadrul discuţiilor fiind abordate aspecte legate de viitorul comisar european din partea României, dar şi cu privire la priorităţile viitoarei CE şi implementarea Agendei Strategice a UE (2019-2024).

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel