Violeta Alexandru, decizie pentru un milion de români! Anunț despre banii de la stat pentru şomajul tehnic

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Sursa foto: captură Antena 3
Sursa foto: captură Antena 3

 Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, susține o declarație de presă împreună cu secretarul de stat Alin Ignat și președintele Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă, Victor Picu.

Anunţ important făcut de ministrul Muncii, Violeta Alexandru, cu privire la banii de la stat pentru şomajul tehnic. Potrivit autorităţilor, aproape un milion de români vor benefica de acesta în luna aprilie.

„Sunt rezultate concrete ale Agenţiei Naţionale de plăţi. Am intrat în a doua etapă, eficientizăm toate informaţiile pe care le avem la aceste plăţi. Guvernul Ludovic Orban şi-a asumat faptul că înţelege cu toţi cei care se confruntă cu această problemă, atât angajaţi, cât şi angajatori. Prin toată activitatea desfăşurată am căutat să venim complet în ajutor prin măsura şomajului tehnic susţinută de Guvern. A fost un demers în premieră. În acelaşi timp, această perioadă prin care am trecut ne ajută să ne pregătim pentru orice situaţie de criză prin care România trece.

Este important să internalizăm expertiza şi procedurile astfel încât România să acţioneze imediat atunci când are nevoie de sprijin. De la momentul luării deciziilor până la perioada aferentă depunerii cererilor în martie, România a reuşit să gestioneze în mod eficient un program şi o măsură care vine în sprijinul concret al românilor. Experienţa României este discutată şi analizată ca o experienţă unică în cadrul acestui proces.

La un bilanţ intermendiar, aferent perioadei 16 martie – 31 martie, peste 600.000 de români au fost sprijiniţi prin această măsură numită şomaj tehnic. Peste 50.000 de profesionişti, din PFA, intreprinderi familiale, contracte de drepturi de autor, au fost beneficiari ai măsurii de şomaj tehnic. Ne bucurăm pentru fiecare om care a primit confirmarea că Guvernul Ludovic Orban a lucrat în această perioadă“, a afirmat ministrul Muncii.

Ea a spus că astăzi vor fi făcute 90% din plăți, diferența de 10% urmând a fi achitată luni.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel