Violeta Alexandru: „Sunt un om simplu, nu e nevoie de liftieră”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a declarat, referitor la situația concedierii liftierei că e un om simplu și nu a considerat necesar „ca cineva să fie angajat pentru a apăsa pe buton sau a ține ușa” și că a venit momentul normalității. Aceasta a spus că regretă că s-a ajuns în această stuație.

„Nu am simțit nevoia ca cineva să apese pe buton sau să țină ușa deschisă când ajunge ministrul sau vrea să plece. Eu sunt un om normal și așa am considerat că este bine. Sunt un om simplu, nu e nevoie de liftieră. Sunt un om care știe să-și respecte angajații, să facă echipă cu cei care vin să lucreze pentru eficiență în sistemul public, nu am simțit nevoia ca acest contract să continue, el expirase, nu am simțit nevoia să-l prelungesc. Pentru mine și angajații din minister nu e necesar ca cineva să fie angajat pentru a apăsa pe buton", a spus ministrul Muncii, Violeta Alexandru.

Aceasta a spus că regretă că s-a ajuns în această stuație.

„Sunt un om care încurajează munca, un om cu o activitate suficientă în spate care să arate că am încurajat munca în toate activitățile pe care le-am desfășurat. Regret că s-a ajuns în acest punct, însă în ceea ce mă privește, lucrurile sunt foarte clare. Doamna era prinsă într-un contract pe care Ministerul Muncii îl avea, e angajat al unei societăți comerciale care, probabil, va lua cea mai ună decizie pentru domnia sa”, a spus ea.

 

„Liftul oricum era folosit și fără liftieră”

 

Ministrul a motivat decizia, cum că liftul funcționa și după ce liftiera își termina programul.

„Am verificat la ISCIR, e o instituție în măsură să comunice în ce măsură liftul are nevoie de însoțitor sau nu. Doamna avea un program limitat, nu era pe toată durata zilei, ca atare, liftul oricum era folosit și fără liftieră, pentru că activitatea continua și după. Regret că s-a ajuns aici și s-a creat impresia că am ceva cu doamna sau cu oamenii care muncesc serios în fișa de muncă. Nu este angajat al Ministerului Muncii, sunt convinsă că va lua decizia cea mai potrivită compania la care este angajată", a argumentat ea.

Întrebată dacă această măsură a adus beneficii economice ministerului, Violeta Alexandru a răspuns că „nu e vorba de nevoia de beneficii economice, cât e vorba de eficientizarea activității".

Violeta Alexandru a mai adăugat că nu a făcut nici restructurarea din minister cu gândul „pe cine să dau afară și pe cine nu, ci pe o judecată orientată către normalitate, suplețe, eficiență și simplificarea relației dintre oameni și serviciile oferite de minister. A venit mometul normalității".

Reacția vine în contextul în care ministrul Muncii a fost criticat după ce a luat decizia de a concedia liftiera de la minister, scrie Mediafax.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel