Viktor Orban nu-l abandonează pe Putin. Cere parlamentarilor din Ungaria să se opună noilor sancțiuni contra Rusiei 

Narcis Popa |
Data publicării:

Viktor Orban nu se dezminte. În ciuda masacrelor din Ucraina, săvârșite de armata rusă, Orban cere parlamentarilor din Ungaria să se opună sancțiunilor contra Rusiei. 

Viktor Orban, șeful de stat care l-a vizitat de cele mai multe ori pe Vladimir Putin la Moscova, continuă politic în linia obișnuită. Premierul Ungariei pare să rămână prietenul lui Vladimir Putin, în ciuda deciziei acestuia de a invada Ucraina. 

Alianţa aflată la guvernare în Ungaria, Fidesz - Partidul Popular Creştin Democrat, a făcut apel joi la parlamentarii şi europarlamentarii de stânga ai Ungariei să "spună un nu clar" la noul pachet de sancţiuni ale UE împotriva Rusiei, transmite MTI.

Ungaria invocă faptul că prețul combustibilului ar putea sări în aer



Într-un mesaj video difuzat joi, directorul de comunicare al Fidesz, Istvan Hollik a subliniat că embargoul european propus asupra importurilor de hidrocarburi ruse ar determina un salt instantaneu al preţurilor la combustibil.

Stânga ungară "a susţinut mai mult Bruxellesul decât pe unguri în multe dintre disputele internaţionale din ultimii ani", a notat Hollik.

"Le cerem să nu facă astfel şi de această dată", a adăugat responsabilul Fidesz, instistând că "politicile de partid nu trebuie să fie mai presus de interesele naţionale ale Ungariei".

Viktor Orban va fi premier al Ungariei pentru a cincea oară

 

Noul parlament ungar s-a reunit luni pentru prima dată după alegerile de la începutul lunii aprilie, câştigate de partidul Fidesz, al premierului Viktor Orban, informează MTI.

Dintre cei 199 de aleşi prezenţi în forul legislativ, 135 aparţin Fidesz, ceea ce înseamnă că acest partid are o majoritate constituţională de două treimi.

Cele şase partide parlamentare din alianţa de opoziţie Unitate au 56 de reprezentanţi în forul legisativ, iar partidul de extremă dreapta Patria Noastră are şase parlamentari.

Un membru, care participase drept candidat al alianţei de opoziţie, urmează să rămână independent.

Opoziția denunță o dictatură a lui Viktor Orban în Ungaria



Reprezentanţii opoziţiei de stânga au părăsit sala de plen după depunerea jurământului, în semn de protest faţă de ''condiţiile nedemocratice din ţară''.

În cadrul şedinţei, preşedintele Janos Ader l-a propus pe Viktor Orban ca prim-ministru. El îl mandatase deja vineri pe Orban (58 de ani) cu formarea guvernului. Acesta va deveni şef al executivului de la Budapesta pentru a patra oară la rând şi a cincea în total.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel