Viktor Orban continuă să şocheze prin declaraţiile sale: „Uniunea Europeană s-ar putea destrăma până în 2030”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Ungaria va furniza un ajutor de 187 de milioane de euro pentru Ucraina drept contribuţie a sa la viitorul pachet de sprijin al Uniunii Europene
Ungaria va furniza un ajutor de 187 de milioane de euro pentru Ucraina drept contribuţie a sa la viitorul pachet de sprijin al Uniunii Europene

Viktor Orban, premierul Ungariei, continuă să şocheze prin declaraţiile sale. Orban a afirmat că Uniunea Europeană se va destrăma până în 2030, iar musulmanii vor deveni majoritari în toate oraşele franceze până în 2040.

Potrivit Radio Europa Liberă Ungaria, Viktor Orban a făcut o serie o declaraţii care ies imediat în evidenţă. Premierul maghiar a vorbit la o întrunire a partidului Fidesz, întâlnire ce a avut loc pe 10 septembrie în micuţa localitate Kötcsén. Viktor Orban a atins mai multe subiecte, de la războiul din Ucraina şi viitorul Uniunii Europene, la criza migranţilor.

Conform sursei citate de Observator, Orban a declarat că zona euro şi chiar Uniunea Europeană s-ar putea destrăma până în 2030, iar imigranţii musulmani vor deveni populaţia majoritară în toate oraşele din Franţa, precum şi în marile metropole europene până în 2040. Referitor la războiul din Ucraina, Viktor Orban a declarat că acest conflict ar putea dura pânâ în 2030, iar Ucraina ar putea pierde o treime sau chiar jumătate din teritoriul său. Premierul maghiar a mai spus că acest război ar fi putut rămâne doar unul local, între Rusia şi Ucraina, dar implicarea Occidentului prin acordarea de ajutoare Ucrainei l-a transformat în unul global.

În opinia lui Viktor Orban, iarna ce se apropie va distruge aproape jumătate din industria Europei. Liderul maghiar susţine că din cauza crizei energetice până la 40% din industria europeană s-ar putea închide în cursul următoarelor luni.

 

Vezi și 

 

Orban, premierul ungar, convocat de CNCD în legătură cu declarația despre amestecul de rase

 

Consiliul Național de Combatere a Discriminării din România (CNCD) l-a convocat pe premierul ungar Viktor Orbán în legătură cu afirmațiile sale privind amestecul de rase, pe care le-ar fi făcut în luna iulie în Transilvania, informează APA.

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării a dezbătut, astăzi, plângerea formulată de deputatul PNL Alexandru Muraru în cazul declaraţiilor făcute de premierul ungar Viktor Orban la Băile Tuşnad, în luna iulie. Orban a apreciat că a apărut o rasă mixtă din cauza numărului mare de imigranţi din Europa şi că ţările care au acceptat acest fapt nu mai sunt naţiuni.

Comentariile premierului ungar Viktor Orbán despre faptul că maghiarii nu se amestecă cu persoane cu rădăcini non-europene au fost recent condamnate cu fermitate de Parlamentul European.

În cazul în care CNCD va recunoaște remarcile premierului maghiar ca fiind discriminatorii, acesta va fi amendat în conformitate cu legislația română. O soluţie va fi adoptată de Consiliu în 15 septembrie. Viktor Orban a fost citat prin Ambasada Ungariei la Bucureşti, însă nu a fost depus nici un punct de vedere din partea acestuia. Alexandru Muraru consideră că această cauză ar putea deveni pilot pentru a nu mai exista situaţii similare.

Citește continuarea AICI....

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel