Viitură în insula Corsica. Mai mulţi turişti au murit

Mihai Ciobanu |
Data publicării:

Patru excursionişti au murit şi un altul era încă dat dispărut miercuri seară după ce au fost luaţi de o viitură într-un canion din sudul insulei Corsica.

Patru excursionişti, printre care un copil, au murit şi un altul era încă dat dispărut miercuri seară după ce au fost luaţi de o viitură provocată de furtuni violente într-un canion din sudul insulei Corsica, relatează AFP. Turiştii făceau "canyoning" - sport care constă în coborârea unui curs de apă la picior, înot sau cu coarda traversând cascade, ravine şi defileuri înguste - în canionul Zoicu. 

Acest canion este considerat unul dintre cele mai frumoase de pe insula mediteraneeană pentru peisajele sale şi pentru culoarea de smarald a iazurilor sale. Însă furtunile violente care au avut loc în ultimele zile au dus la creşterea nivelului cursului de apă cu acelaşi nume. Patru persoane, printre care un tată şi fiul lui, şi-au pierdut viaţa în urma viiturii, în timp ce un al cincilea excursionist este încă dat dispărut, a relatat pentru AFP procurorul din oraşul Ajaccio, Eric Bouillard. 

Două persoane au reuşit să scape

Două persoane care făceau parte din acelaşi grup de turişti au reuşit să scape tefere, dar s-au declarat "foarte şocate" de viitură, potrivit magistratului. Printre ele se află şi mama copilului mort. O a opta persoană, care nu făcea parte din grupul de şapte, a fost şi ea luată de viitură dar a putut fi salvată, a adăugat secretarul general al prefecturii, Jean-Philippe Legueult, potrivit căruia toate victimele sunt turişti francezi. 

Un important dispozitiv de salvare a fost desfăşurat la faţa locului, format din şase scafandri şi trei elicoptere. Căutările au fost întrerupte la căderea nopţii şi vor fi reluate joi la ora locală 07.00 (05.00 GMT). Acest accident de canyoning este unul dintre cele mai grave în Franţa din 1990, potrivit unui bilanţ al AFP.În Europa, un accident de canyoning s-a soldat cu 21 de morţi în iulie 1999 la Interlaken, în Elveţia. Victimele, printre care 14 australieni, au fost prinse în capcană de o creştere bruscă a nivelului apei în defileul Saxet-Bach, după o furtună violentă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel