Oana Stănciulescu: PRESA străină o CONTRAZICE pe Ramona Mănescu. GREȘEALĂ impardonabilă a ministrului român

StiriDiaspora Team |
Data publicării:
Sursa foto: captură Antena 3
Sursa foto: captură Antena 3

Ministrul Afacerilor Externe, Ramona Mănescu, a declarat marți seara că atacul terorist de la Kabul a vizat Ambasada României, toate televiziunile titrând și dezbătând acest subiect. Doar că nu Ambasada României (Misiune diplomatică, n/r.)a fost ținta acestui atac, așa cum a declarat ministrul, ci complexul "Green Vilage", unde sunt mai multe ambasade și organizații, ceea ce este o greșeală de comunicare impardonabilă, consideră jurnalista Oana Stănciulescu.

"Ministrul proaspăt demisionar din ALDE, Ramona Mănescu, a ieșit marți seara pe toate posturile de televiziune și a relatat cum Ambasada României din Kabul a fost ținta unui atac terorist.

Lucru extrem de grav. În cazul în care doar misiunea diplomatică a României la Kabul (nu ambasadă, doamna ministru, ci misiune) era vizată, atunci se impunea chiar o ședință de urgență a CSAT.

În presa străină, care relatează despre acest atac în care au fost rănite peste 100 de persoane și au murit peste 20, de la The Guardian, până la Al Jazeera, nu apare deloc această nuanță a ministrului Afacerilor Externe din România. Jurnaliștii englezi spun de pildă că talibanii au revendicat atacul, care a survenit la doar câteva ore după ce un trimis SUA a informat guvernul afgan cu privire la un acord făcut "de principiu" cu talibanii. Se știe că americanii au negociat retragerea a câtorva mii de soldați și desființarea unor baze militare.

Prea internațională mai precizeză faptul că atacul a avut loc în ultimele minute ale unui interviu televizat cu trimisul SUA în Afganistan, Zalmay Khalilzad, care discuta despre importanța unui acord cu talibanii.

Doamna ministru Ramona Mănescu și-a făcut debutul la accidentul din Grecia, destul de stângaci pentru un om care a stat o viață la Bruxelles, însă de data aceasta a dovedit că pălăria este cu mult prea mare pentru capul domniei sale. Ministrul nu este acolo să se lamenteze la televizor și să dea și informații greșite, sau să introducă nuanțe greșite, este pentru a gestiona o situație și a transmite un mesaj de siguranță.

A fost fie o mare greșeală de comunicare, fie este vorba despre neștiință. Oricum, pe doamna Mănescu nu o recomandă nimic pentru acest post de care a ținut cu dinții, mușcând și mâna care a hrănit-o, având impresia după încrâncenarea domniei sale că are cel puțin o carieră diplomatică în spate de apărat, pe care nu o poate arunca la gunoi, sau că este un mare specialist care a funcționat decenii în NATO, ONU sau o altă instituție internațională de unde încearcă să tranfere din învățăturile domniei sale.

Sunt ministere unde o țară membră NTO și UE ar trebuie să aibă în frunte profesioniști, nu să experimenteze. Diletanții nu-și au locul în astfel de instituții. Să sperăm că suferința doamnei ministru va fi una scurtă", a spus Oana Stănciulescu pentru STIRIDIASPORA.

Un reprezentant al misiunii diplomatice a României la Kabul a decedat, iar altul a fost grav rănit după atacul terorist care a avut loc în Kabul, Afganistan, anunţă marţi Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

Ministrul Afacerilor Externe, Ramona Mănescu, a declarat, marţi seară, că atacul terorist de la Kabul a vizat Ambasada României.

"Este un moment foarte tragic pentru România pentru că un om şi-a pierdut viaţa, un om tânăr şi-a dat viaţa pentru a-i salva pe ceilalţi, într-un efort de a combate acest atac terorist. Este incredibil că avem în continuare aceste atacuri teroriste. Este la ordinea zilei această situaţie şi este incredibil. A fost ţintită Ambasada, misiunea României de acolo, a fost un atac susţinut cu maşini capcană, tiruri de mitralieră, aşa cum sunt obişnuiţi teroriştii talibani să acţioneze", a declarat Ramona Mănescu, la Antena 3.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel