Victor Ponta: Acesta este drumul spre faliment

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Victor Ponta reacţionează la datele publicate de INS, care arată că deficitul comercial al României a ajuns, în primele patru luni ale anului, la 5,038 miliarde de euro. Ponta spune că "Acesta este drumul spre faliment! Trebuie sa facem urgent ceva - altfel vom ajunge la situația din 2010!"

"Vreau să înțelegem toți - pentru că afecteaza viitorul nostru ca țară!

In primele 4 luni din Anul 2019 din România au plecat 5 MILIARDE de Euro - acestia sunt bani împrumutati de Guvernul României ( cu dobanzi mari) si distribuiti la pensii si salarii / oamenii au cheltuit banii pentru produse din alte țări / cu banii împrumutati de români sprijinim productia din alte tări!

Daca în 4 luni avem deficit 5 miliarde înseamna că în tot anul 2019 vom avea o pierdere de 15 miliarde de Euro! Intr-un singur an! Singura solutie este stimularea productiei naționale pentru produsele pe care acum le importam !

Acesta este drumul spre faliment! Trebuie să facem urgent ceva - altfel vom ajunge la situația din 2010!

ProRomania are soluții și oameni competenti! Trebuie să acționam!", a scris Victor Ponta pe Facebook.

 

Institutului Național de Statistică a anunțat că deficitul balanţei comerciale a fost de peste 5 miliarde euro, în primele patru luni din acest an, mai mare cu 1,298 miliarde euro decât cel înregistrat în perioada similară din 2018.

Deficitul comercial a fost în creștere cu 34,7%, la 4 luni. Exporturile au însumat 23,066 miliarde euro, iar importurile – 28,1 miliarde euro.

În perioada ianuarie-aprilie 2019, exporturile au crescut cu 3,8%, iar importurile cu 8,3%, comparativ cu perioada similară din 2018. Ponderi importante în structura exporturilor şi importurilor sunt deţinute de grupele de produse: maşini şi echipamente de transport (48,0% la export şi 36,9% la import) şi alte produse manufacturate) (32,0% la export şi respectiv 30,3% la import).

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel