Victor Costache, după ce a primit aviz pozitiv la Sănătate, despre dosarul de malpraxis: "Ne cramponăm cu întrebări"

Andreea Cosma |
Data publicării:

Victor Costache, a declarat, după ce a primit aviz favorabil în Parlament, că în dosarul de malpraxis are calitatea de suspect, a mai fost chemat de procurori la audieri și „toate expertizele au fost favorabile”. „Acuzațiile sunt nefondate”, mai spune Costache.

„E un dosar în curs, trebuie să lăsăm justiția să-și spună cuvântul. (...) A început în 2017. (...) Am fost (chemat de procurori, n.r.), am calitatea de suspect. În momentul de față, toate expertizele mi-au fost favorabile”, a declarat Victor Costache, după ce a primit aviz favorabil în Parlament.

Propunerea pentru ministerul Sănătății a evita să răspundă la întrebările cu privire la acuzațiile din dosar, adăugând doar că este vorba despre „malpraxis”: „Ne cramponăm cu întrebări”, a spus Costache.

„Ce a fost in presă că diagnosticul a fost incorect, că nu a existat medic de gardă, toate sunt acuzații nefondate. Înțelegem durerea familiei. Sunt acuzații nefondate, o parte nu se găsesc în plângere. (...) Diagnosticul nu a fost greșit. Nu contează plângerea, vorbim de realitate. (...) Acuzația este de malpraxis. (...) Medicul de gardă era la servici (sic!), erau doi medici de gardă care au intervenit în timp util. Nu are rost să politizăm un dosar medical”, a mai spus Victor Costache.

Victor Costache a primit, marți, aviz favorabil în comisia de specialitate din Parlament în urma audierii acestuia. Costache este propunerea PNL pentru Ministerul Sănătății.

În cadrul audierii sale, întrebat despre acuzațiile de malpraxis care i se aduc, Costache a spus că, dacă i se va schimba calitatea suspect, își va da imediat demisia de la minister.

Victor Costache, propus pentru Ministerul Sănătății, are 45 de ani, este chirurg cardiovascular, autor al mai multor premiere în domeniul chirurgiei endovasculare, specializat în Franța.

Medicul conduce un spital privat în Sibiu și este consilier al lui Ludovic Orban pe probleme de sănătate, potrivit Mediafax.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel