Venezuela. Ambasadorul Germaniei, EXPULZAT după ce alături de colegi, inclusiv din România, l-au întâmpinat pe Guaido

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Administraţia Nicolas Maduro a decis expulzarea ambasadorului Germaniei, Daniel Martin Kriener, invocând ingerințe în afacerile interne. Măsura are loc la două zile după ce diplomatul german l-a întâmpinat la revenirea în Venezuela pe liderul opoziţiei, Juan Guaido, scrie Reuters, citat de HotNews.ro.

Administraţia Nicolas Maduro a anunțat că diplomatul german, Daniel Martín Kriener, are la dispoziție 48 de ore pentru a părăsi Venezuela.

„Venezuela consideră inacceptabil ca un reprezentant diplomatic străin să exercite pe teritoriul său un rol public mai adecvat unui lider politic, prin alinierea clară cu agenda de conspiraţie a segmentelor extremiste ale opoziţiei venezualane”, a anunțat Guvernul printr-un comunicat.

Citește și Guaido, MESAJ pentru România după ce Iohannis l-a recunoscut drept președintele Venezuelei

Un purtător de cuvânt al ministerului german de externe a confirmat că Venezuela a expulzat ambasadorul.

Kriener, alături de ambasadori și diplomați din alte ambasade europene, au mers luni luni la aeroport pentru a-l aștepta pe liderul opoziţiei, Juan Guaido, la întoarcerea sa în Venezuela. El a încălcat interdicția de călătorie când a părăsit țara săptămâna trecută și spunea că la revenirea în Venezuela va conduce noi proteste împotriva președintelui Nicolas Maduro.

Guaido, care este recunoscut drept liderul legitim al Venezuelei de către majoritatea țărilor occidentale, a părăsit țara săptămâna trecută pentru a coordona eforturile din Columbia de trimitere a ajutorului umanitar în Venezuela. Trupele loiale lui Maduro au blocat însă convoaiele cu ajutoare trimise din Columbia și Brazilia și au avut loc ciocniri care au dus la cel puțin cinci morți de-a lungul frontierei braziliene.

Citește și Venezuela. MILIOANE de locuitori au PĂRĂSIT țara. Fluxul de plecări continuă

Curtea Supremă a Venezuelei i-a impus interdicția de călătorie după ce Guaido a invocat constituția țării pe 23 ianuarie pentru a-și asuma președinția interimară. Maduro, care păstrează controlul asupra instituțiilor de stat, declară că Guaido încearcă să provoace o lovitură de stat împotriva lui.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel