Venezuela. OFICIAL. Liderii statelor UE îl recunosc pe Juan Guaido drept președinte interimar

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Spania, Franța, Marea Britanie, Suedia, Austria, Danemarca, Germania și Olanda îl recunosc pe Juan Guaido ca președinte interimar al Venezuelei.

Decizia vine după ce ultimatumul dat lui Nicolas Maduro de a organiza alegeri anticipate a expirat, potrivit The Guardian și Reuters, citat de Hotnews.ro.

„Poporul venezuelean are dreptul de se exprima liber și democratic. Franța îl recunoaște pe Guaido ca președinte în exercițiu pentru a declanșa alegeri anticipate. Susținem grupul de contact, creat împreună cu Uniunea Europeană, pentru această perioadă de tranziție”, a anunțat, astăzi, pe Twitter, președintele francez Emmanuel Macron.

Un anunț similar a fost făcut și de premierul spaniol. „Îl recunosc pe președintele Adunării Naţionale a Venezuelei, domnul Juan Guaido, în funcția de președinte interimar", a declarat premierul Spaniei, Pedro Sanchez, într-un interviu televizat, adăugând că Venezuela are nevoie de alegeri libere și corecte cât mai curând posibil.

Citește și Nicolas Maduro, COMPARAT cu Nicolae Ceaușescu

Jeremy Hunt, ministrul britanic de Externe, a declarat într-un mesaj postat pe Twitter că „Nicolas Maduro nu a organizat alegeri prezidențiale în conformitate cu ultimatumul de opt zile pe care i l-am oferit. Ca urmare, Marea Britanie, împreună cu aliații săi europeni, îl recunosc pe Juan Guaido ca președinte interimar până la organizarea unor noi alegeri".

„Danemarca îl recunoaște pe președintele Adunării Naționale până la următoarele alegeri libere și democratice", a afirmat ministrul danez de Externe, Anders Samuelsen, adăugând că "aplaudă declarațiile similare ale altor state membre UE".

Cancelarul austriac Sebastian Kurz a informat de asemenea că îl recunoaște pe Juan Guaido ca președinte interimar al Venezuelei.

Citește și Venezuela. PROTESTE în masă, HAOS, VIOLENȚE și DOI președinți (VIDEO)

Șapte state din Uniunea Europeană i-au dat lui Maduro un ultimatum până duminică să ceară alegeri anticipate, avertizând că îl vor recunoaște pe Juan Guaido în funcția de președinte. Franța, Germania, Spania și Marea Britanie și-au coordonat îndeaproape susținerea pentru Guaido. Niciuna dintre aceste țări nu este de acord cu o intervenție militară sugerată de președintele american Donald Trump.


[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel