Dan Barna s-a răzgândit: Putem intra la guvernare în orice moment

StiriDiaspora Team |
Data publicării:
Sursa foto: captură Antena 3
Sursa foto: captură Antena 3

Dan Barna s-a răzgândit din nou. Președintele USR spune că partidul are resurse, program și oameni competenți pentru a intra la guvernare.

Dan Barna a surpins pe toată lumea când a declarat recent, în turneul prin țară, că USR nu va intra la guvernare. Imediat a fost contrazis de Dacian Cioloș, care a spus că alianța USR-PLUS a pregătită să preia guvenarea. Dan Barna spune acum că USR are tot ce-i trebuie pentru a începe reformele promise de opoziție.

„Putem intra la guvernare în orice moment. Avem resurse, avem program, avem oameni competenţi, dar este nevoie de o majoritate parlamentară care să facă posibilă reformele de care are nevoie România. Nu mai putem prosti la nesfârşit electoratul că trebuie făcute reforme, dar de fapt să nu le facă nimeni altcineva. Considerăm că aceste reforme pot fi făcute cu o majoritate parlamentară”, a declarat Barna joi, la Tulcea.

Ca să se ajungă aici, Opoziția trebuie să treacă testul moțiunii de cenzură, pe care o vor depune în această toamnă.

„Vom susţine moţiunea de cenzură şi vom participa la discuţii pentru a găsi cea mai bună soluţie a unei guvernări care să asigure perioada aceasta de interimat care să ne ducă la alegeri anticipate. Nu este reală şi nu poate funcţiona ideea că s-ar putea face reforme alături de oamenii care au fost lângă Liviu Dragnea şi PSD în cei trei ani care aproape că ne-au scos din Europa. Şi atunci va fi o perioadă de tranziţie, un guvern, vom vedea în ce formulă, prin care să mergem spre alegeri anticipate. După aceste alegeri, să putem să ne ne asumăm o guvernare completă, consistentă, prin care chiar să facem aceste reforme de care România are o fundamentală nevoie”, a mai spus liderul USR.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel