Vânzările Dacia bat recordul în Germania. Cifre fabuloase

Narcis Popa |
Data publicării:
Germania
Germania

Chiar dacă germanii sunt recunoscuți unanim ca fiind cei mai buni producători de autoturisme, ultimele cifre arată că ei s-au îndreptat serios spre achiziția mașinii românești Dacia. 

În timp ce majoritate brandurilor externe din Germania au înregistrat scăderi, Dacia este singurul autoturism care a înregistrat o creștere semnificativă. 

 Vânzările de autoturisme în Germania au scăzut cu 5,8% în luna mai, la 305.057 unităţi, în timp ce Dacia a raportat un avans de 10,8%, la 7.515 vehicule, arată datele Autorităţii Federale din domeniul Transporturilor (KBA). 

Brandurile Renault şi Ford au raportat scăderi ale vânzărilor de 1,1% şi, respectiv, 6,5% luna trecută, în timp ce livrările brandului Volkswagen au înregistrat un avans de 5,8%. 

Din totalul automobilelor vândute pe piaţa germană în luna mai, doar 95.000 erau echipate cu motoare diesel, cu 27% mai puţine decât în perioada similară din 2017. În schimb, livrările de vehicule electrice şi hibride au urcat luna trecută cu peste 50%, la aproximativ 12.000 de unităţi. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel