Val de infectări COVID-19, înaintea Jocurilor Olimpice 2022. Cel mai mare nivel în China

Alexandru Ichim |
Data publicării:
Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român: Sportivii sunt din ce în ce mai motivaţi, pentru că medaliile vor fi răsplătite mai bine / Fotografie creată de Anthony, de la Pexels
Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român: Sportivii sunt din ce în ce mai motivaţi, pentru că medaliile vor fi răsplătite mai bine / Fotografie creată de Anthony, de la Pexels

Cazurile zilnice, la cel mai mare nivel în China în ultimii doi ani, înaintea JO 2022.

Numărul cazurilor de Covid-19 în China a atins, luni, cel mai ridicat nivel din martie 2020, în momentul în care autorităţile de la Beijing au lansat o ofensivă pentru eradicarea variantei Omicron, cu trei săptămâni înainte de debutul Jocurilor Olimpice de iarnă din capitala Chinei, informează AFP, scrie Agerpres. 

Luni, 223 de cazuri noi au fost semnalate în China, dintre care 80 în oraşul portuar Tianjin (nord), afectat de un focar epidemic de o săptămână.

Provincia Guangdong (sud), care are drept capitală oraşul Guangzhou, se confruntă la rândul ei cu cazuri ale tulpinii Omicron.

Provinciile Zhuhai, la frontiera cu Macao, şi Henan (centru) au semnalat, de asemenea, cazuri de coronavirus, iar autorităţile au decis carantină parţială şi teste de depistare în masă pentru milioane de rezidenţi.

Cu trei săptămâni înaintea debutului Jocurilor Olimpice de iarnă (4-20 februarie), în capitala Beijing a fost depistat primul caz cu tulpina Omicron, virusul fiind descoperit pe o scrisoare primită din Canada de către persoana infectată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel