USR-PLUS, asistenţă juridică pentru românii din Diaspora care au fost împiedicați să voteze

Liviu Ludovic |
Data publicării:
Coadă la secţia de votare din Chieri, Italia. Sursa foto: Alexandru Ioan Ionescu / Facebook
Coadă la secţia de votare din Chieri, Italia. Sursa foto: Alexandru Ioan Ionescu / Facebook

Alianța USR-PLUS va oferi asistență juridică gratuită tuturor românilor din Diaspora care vor să îi tragă la răspundere penală pe cei care i-au împiedicat să voteze la alegerile europarlamentare.

"La cum s-a votat în diaspora putem spune cu certitudine că votul ar fi fost altul dacă toţi românii ar fi fost lăsaţi să voteze. Este inacceptabil. Gândul nostru merge spre zecile de mii de oameni care au stat la coadă. Românii trebuie să facă plângere împotriva statului român şi apoi statul să găsească vinovaţii. Alianţa pune la dispoziţie consultanţă pentru cetăţenii care vor să înainteze plângeri penale. Încurajăm toţi cetăţenii să îşi conştientizeze acest drept fundamental, dreptul la vot. Să ne apărăm drepturile în faţa statului, mai ales în momentele cheie, atunci când cetăţenii au ceva de spus", a transmis coordonatorul campaniei din partea PLUS, Vlad Voiculescu.

Acţiunea de a îngrădi dreptul cetăţenilor de a vota este prevăzută şi pedepsită de art. 385 din Codul Penal

 

Cătălin Drulă, coordonatorul campaniei din partea USR, consideră drept ruşinos modul în care Guvernul a organizat alegerile europarlamentare şi îndeamnă românii să îşi facă dreptate folosind instrumentele legale.

"Diaspora a arătat o mobilizare exemplară la vot. Însă este o ruşine modul în care Guvernul a organizat alegerile europarlamentare şi mai ales modul în care a tratat situaţia. Mulţi români au fost împiedicaţi să voteze, am văzut cum mii de români au fost umiliţi de statul român. Proasta lor organizare nu va trece cu vederea şi nici nu va fi uitată curând. Oamenii trebuie să-şi facă dreptate iar noi ne vom folosi de instrumentele legale pe care le avem în Parlament pentru a evita o nouă batjocură în viitor", a precizat Drulă.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel