USR acuză PSD că fură inițiativa „Fără penali”: Mai grav este că strecoară modificări constituționale nocive

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

USR acuză PSD de ipocrizie și de furt.

PSD a inclus în proiectul de modificare a Contituției și textul inițiativei cetățenești „Fără penali în funcții publice”, ceea ce a determinat USR să-l acuze de furt. USR consideră că sunt „modificări constituționale nocive”.

USR consideră că „este doar o păcăleală pentru români și face parte din planul social democraților de a se reabilita în fața cetățenilor folosind vorbe goale și copiere de texte juridice după modelul copy-paste”.
 

„Mai grav este că că PSD se folosește de popularitatea inițiativei #FaraPenali pentru a strecura modificări constituționale nocive. Proiectul PSD de revizuire a Constituției este unul periculos pentru că include doar modificări superficiale în privința temelor majore care au fost vizate de referendumul pentru justiție. De exemplu, în privința interzicerii amnistiei și grațierii, PSD a adăugat un singur text la unul dintre articolele din Constituție care se referă la grațierea individuală, dar a evitat în mod deliberat să interzică amnistia și grațierea colectivă pentru corupți”, se arată într-un comunicat de presă.

USR spune, în același comunicat, că este absolut necesar ca votul pentru Fără Penali în funcții publice să fie separat de proiectele de revizuire a Constituției pentru a nu parazita inițiativa.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel