Usain Bolt, victima unei fraude fiscale imense

Ecaterina Dumitrescu |
Data publicării:

Usain Bolt, fost atlet jamaican, cunoscut sub numele de ”Fulgerul”, deținător a multor titluri olimpice și mondiale la 100 și 200 de metri, a declarat că ”nu trece prin cele mai bune momente ale sale” și că se simte foarte „trist și dezamăgit”. Toate acestea vin după ce fostul sportiv a pierdut o mare parte din averea pe care a strâns-o ca cel mai bun alergător al tuturor timpurilor, victimă a unei fraude masive.

Firma de investiții din Jamaica, Stocks and Securities Limited, i-a redus contul sportivului, de la 12,7 milioane de dolari la doar 12.000 de dolari, printr-o fraudă, descoperită la începul acestui an, care a afectat și alți zeci de clienți. Usain Bolt a declarat pentru presa locală din Jamaica că: „nu sunt înfrânt, dar pierderile m-au lovit cu siguranță”. "Va fi întotdeauna o situație tristă pentru oricine să piardă ceea ce a muncit din greu. Aceasta este o situație tristă și cu siguranță sunt dezamăgit", a adăugat Bolt. De asemenea, a anunțat și demiterea managerul său după tristul eveniment.

Bolt a mai explicat că aceste fonduri erau rezervate viitorului său și al familiei sale, reamintind că are trei copii și părinții în grijă. Avocații sportivului au dat un ultimatum de 10 zile firmei pentru a returna sportivului suma integrală, acțiune care nu a avut loc. Viitorul finanțelor lui Bolt depinde acum doar de avocați care consideră ca urmează un mare proces, în care „așteptatul și neașteptatul” pot apărea oricând în cauză.

Autoritățile financiare din Jamaica au preluat gestionarea temporară a SSL, aceasta înseamnănd că orice tranzacție va avea nevoie de autorizația guvernului. Și Comisia pentru Servicii Financiare din aceeași țară a obținut o hotărâre judecătorească care îi împiedica pe directorii SSL să lichideze firma de investiții, anunță 20minutos.es. Stocks and Securities Limited este implicată într-o fraudă care a ajuns la 3.000 de milioane de dolari, ceea ce a determinat Guvernul Jamaicii să solicite asistență internațională pentru recuperarea oricăror bunuri sau produse.

 

Sursă foto - Facebook Usain Bolt

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel