Ursula von der Leyen, SOLICITARE către Rovana Plumb, noul Comisar European pentru Transporturi din partea României

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Rovana Plumb, comisarul desemnat din partea României, pentru a prelua portofoliul Transporturilor a primit o scrisoare de misiune din partea Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene.

Ursula von der Leyen, președintele desemnat la Comisiei Europene, le-a transmis, marți, comisarilor europeni anunțați în plenul Comisiei Europene, câte o scrisoare de misiune. În docuemnte ea le expune așteptările și obiectivele subsumate domeniului menționat, informează caleaeuropeana.ro.

În documentul avansat către Rovana Plumb, comisarul desemnat din partea României, pentru a prelua portofoliul Transporturilor, Ursula von der Leyen îi transmite acesteia că „transportul durabil, sigur și accesibil” este principal obiectiv pentru mandatul său în următorii cinci ani. Totodată îi solicită să elaboreze o strategie cuprinzătoare pentru mobilitate durabilă și inteligentă și să extindă Sistemul de comercializare a emisiilor către sectorul maritim.

„Transportul ajută oamenii, serviciile și bunurile pentru a circula liber în Uniunea noastră. Conectează oamenii din diferite regiuni și țări și ne aduce mai aproape împreună. Cererea de transport continuă să crească pe măsură ce economiile și societățile noastre devin mai integrate. Acest lucru creează noi oportunități de inovare și investiții, precum și un set de noi provocări. Sectorul transporturilor va avea o contribuție importantă în exploatarea potențialului tranzițiilor digitale cu climă dublă și digitală. Pentru a deveni primul continent neutru din punct de vedere climatic, Europa trebuie să reducă emisiile în continuare și mai rapid. Transportul va fi o parte centrală a Pactului Verde European”, se arată în scrisoarea Ursulei von der Leyen către Rovana Plumb.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel