Ursula von der Leyen discuții cu Viktor Orban despre noile sancțiuni împotriva Rusiei: Am făcut progrese, dar sunt necesare eforturi suplimentare

Elena Didila |
Data publicării:

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a efectuat ieri de Ziua Europei o vizită în Ungaria pentru a discuta cu premierul ungar, Viktor Orban, cu privire la ultimul pachet de sancțiuni al Uniunii Europene împotriva Moscovei, pachet la care acesta se opune, considerând că noile sancțiuni vor afea efectul unei „bombe atomice” asupra economiei. 

 

This evening’s discussion with PM Viktor Orban was helpful to clarify issues related to sanctions and energy security.

We made progress, but further work is needed. I will convene a VC with regional players to strengthen regional cooperation on oil infrastructure.

Viktor Orban a spus că propunerea actuală a Comisiei Europene ar echivala cu o „bombă atomică” aruncată asupra economiei ungare, adăugând că Budapesta este pregătită să negocieze dacă observă o nouă propunere care să răspundă intereselor Ungariei.

„Dacă Comisia insistă asupra adoptării propunerii sale, va trebui să-şi asume întreaga responsabilitate pentru un eşec istoric în cursul integrării europene”, a precizat Orban.

 

Uniunea Europeană a fost de acord să pună capăt importurilor de cărbune rusesc, dar până acum s-a abţinut de la interzicerea gazului din Rusia, în timp ce ţări precum Germania încă depind foarte mult de aceste livrări. Germania, principalul client al UE în ceea ce privește petrolul rusesc, a declarat recent că ar putea gestiona un embargo petrolier, deși anterior se opunea acestuia din cauza preocupărilor economice.

Nevoia independenței energetice a intrat într-o nouă etapă după ce Gazprom a anunțat că a oprit complet livrările de gaze naturale către Bulgaria și Polonia, ca urmare a faptului că cele două state au refuzat să plătească în ruble livrarea combustibilului, pretenție enunțată de Vladimir Putin încă din luna martie.

Comisia Europeană a criticat această decizie și a anunțat că este pregătită și are în vedere un răspuns coordonat. În egală măsură, Ursula von der Leyen a promis că era combustibililor fosili din Rusia se va încheia, relatează Calea Europeană.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel