Uniunea Europeană reacționează după evenimentele din Republica Moldova: Solicităm calm și reținere!

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Uniunea Europeană reacționează după evenimentele din Republica Moldova.

Uniunea Europeană solicită autorităților ca după decizia de sâmbătă a Parlamentului, de a vota un guvern condus de Maia Sandu, să se garanteze democrația și să se se găsească o soluție prin dialog.

”Parlamentul Republicii Moldova s-a întâlnit, astăzi, pentru a decide asupra formării unei coaliții guvernamentale.

Ca urmare a deciziilor adoptate de Parlament și în lumina evoluțiilor ulterioare, Uniunea Europeană solicită calm și reținere. Aleșii democrați aleși trebuie să găsească calea de urmat pentru Republica Moldova prin dialog.

Uniunea Europeană se așteaptă ca Republica Moldova, țară asociată la UE, să respecte statul de drept și să garanteze democrația, în conformitate cu principiile de bază ale ambițiosului nostru Acord de Asociere.

Uniunea Europeană își reafirmă angajamentul de a coopera cu Republica Moldova cu privire la un proces de reformă robust pentru țară, în special în ceea ce privește combaterea corupției și a intereselor, asigurarea independenței sistemului judiciar și depolitizarea instituțiilor statului.

Parteneriatul Uniunii Europene cu Republica Moldova se axează pe acordarea de beneficii tangibile cetățenilor Republicii Moldova. În acest spirit, Uniunea Europeană este pregătită să sprijine în continuare reformele care se află în centrul acordului nostru de asociere.”, potrivit unui  comunicat de presă al Serviciului de Acțiune Externă al UE.

Guvernul Maia Sandu, după votul din Parlament, a depus jurământul, sâmbătă seara, în fața președintelui Republicii Moldova. Cu toate acestea, Curtea Constituționaală de la Chișinău susține că guvernul Maia Sandu nu este constituțional.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel