Ungaria. Șofer de autobuz atacat de un român recidivist: Pedeapsa exemplară primită

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Un român în vârstă de 29 de ani care a intrat într-o casă din Csepel și a atacat un șofer de autobuz câteva luni mai târziu a fost condamnat la șase ani de închisoare în cadrul unei audieri preliminare.

Potrivit Procuraturii Generale din Budapesta, bărbatul a escaladat gardul casei, a spart ușa de la intrare și apoi l-a lovit pe bărbat în frunte cu o asemenea forță încât acesta a căzut la pământ, pierzându-și cunoștința.

Agresorul a încuiat apoi ușa de la intrare din interior, a luat cheia, a stropit victima cu apă și a așezat-o pe patul din cameră. Apoi a luat un cuțit de pâine din bucătărie și l-a amenințat pe bărbat cu el, cerându-i obiectele de valoare.

Victima a refuzat să se supună, astfel că agresorul a început să o percheziționeze. În cele din urmă, a furat bani și un telefon mobil în valoare de 30.000 de forinți și a părăsit locul faptei.

Câteva luni mai târziu, românul s-a urcat într-un autobuz în cartierul XXI. Șoferul autobuzului i-a ordonat bărbatului să nu mai conducă, din cauza comportamentului său. În timp ce autobuzul se apropia de destinația finală, victima s-a apropiat din nou de șofer, care a încercat să îl dea jos din vehicul la destinația finală.

Agresorul l-a atacat apoi pe șofer, l-a lovit cu pumnii și cu picioarele în coapsă. Bărbatul a mărturisit ambele infracțiuni în cadrul ședinței pregătitoare și a renunțat la dreptul la proces.

Instanța l-a condamnat pe bărbat la șase ani de închisoare și la șase ani de interdicție de a ocupa o funcție publică pentru jaf armat și agresiune asupra unui funcționar public și, de asemenea, l-a expulzat din Ungaria pentru șase ani. Sentința nu este definitivă, procurorul a făcut apel pentru agravare. Acuzatul și apărarea sa au făcut apel la clemență.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel