Ungaria. Automobil, condus de un român, tras pe dreapta. Șoferul, arestat, după ce polițiștii au văzut ce transporta

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Ungaria. Automobil, condus de un român, tras pe dreapta. Șoferul, arestat, după ce polițiștii au văzut ce transporta
Ungaria. Automobil, condus de un român, tras pe dreapta. Șoferul, arestat, după ce polițiștii au văzut ce transporta

Polițiștii din județul Csongrád-Csanád a arestat un contrabandist român, care ajuta patru migranți să treacă ilegal frontiera.

În data de 20 martie 2022, la ora 22.10, patrulele Postului de Poliție Mórahalom din cadrul Sediului Poliției Szeged au inspectat, în  zona administrativă Bordány, un autoturism Volvo, cu numere de înmatriculare olandeze. 

La volan se afla un cetățean român, în vârstă de 42 de ani. În mașină se mai aflau patru bărbați, care s-au declarat cetățeni afgani, dar nu și-au putut dovedi identitatea sau șederea legală în Ungaria, transmite Poliția maghiară.

Oamenii legii l-au dus pe șoferul român la Biroul Poliției de Frontieră Szeged, unde i-a fost deschis un dosar penal, penal pentru suspiciunea întemeiată de săvârșirea unei infracțiuni de trafic de persoane.

Migranții vor fi tratați în conformitate cu legislația maghiară în vigoare. Traficul de ființe umane se pedepsește cu închisoare de la unu la cinci ani într-un caz standard și de la cinci la cincisprezece ani într-un caz calificat.  Organizatorul sau autorul unei infracțiuni poate fi condamnat la zece până la douăzeci de ani de închisoare.

Un alt șofer român, în vârstă de 43 de ani, care a ajutat opt persoane să treacă ilegal frontiera ungară, este urmărit penal sub suspiciunea de trafic de persoane.

 

Ungaria. Microbuz suspect, verificat de polițiștii maghiari. Șoferul român a fost pus sub acuzare

 

În data de 10 martie 2022, polițiștii din județul Pest au depistat un microbuz românesc, care era parcat în zona de odihnă a autostrăzii M5 din Inárcs. Deoarece li s-a părut suspect, polițiștii au decis să verifice mijlocul de transport.

În timpul percheziției microbuzului, polițiștii maghiari au găsit opt persoane, care au pretins că sunt cetățeni sirieni și nu au putut dovedi legalitatea șederii lor în Ungaria. Toți migranții au fost reținuți și duși a secția de poliție a  județului Pest, împreună cu șoferul român.

După audierea acestora, migranții ilegali vor fi returnați la zona de securitate a frontierei în conformitate cu legislația maghiară în vigoare, iar românul va fi urmărit penal de Compartimentul de Investigații al Poliției Județene Pest, sub suspiciunea de trafic de persoane.

Infracțiunea de trafic de ființe umane se pedepsește, în Ungaria, cu închisoare de la unu la cinci ani în cazul standard și de la cinci la cincisprezece ani în cazul calificat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel