Un student român și-a incendiat vecina care îl deranja. Tânărul a fost condamnat la 16 ani de închisoare

Mihaela Horchidan |
Data actualizării: | Data publicării:

Un student din Timișoara care i-a dat foc unei vecine care îl deranja, a fost condamnat la 16 ani de închisoare, în primă instanță.

 

 

Decizia Tribunalului Timiș vine după ce, în cursul lunii iulie 2021, tânărul şi-a omorât o vecină cu probleme psihice care îl deranja, informează Adevărul. Tânărul este condamnat la 16 ani de închisoare.

Crima a avut loc în 13 iulie 2021, în ziua în care tânărul, student la Facultatea de Fizică, avea examenul de licenţă. Potrivit cercetărilor, din cauza problemelor de sănătate pe care vecina le avea, între student şi femeie a fost constant o stare de conflict.

Un prim incident a avut loc în 2020, când, tot pe fondul unor neînțelegeri, băiatul i-a dat femeii cu un ciocan în cap, faptă pentru care a fost trimis în judecată.

În cele din urmă, în noaptea de 12 spre 13 iulie 2021, femeia care locuia deasupra apartamentului tânărului „a provocat un nou scandal, a sunat şi bătut cu pumnii în uşa apartamentului, trezindu-i astfel pe inculpat şi părinţii săi. 

„Într-un final, victima s-a liniştit, însă inculpatul, care trebuia să susţină examenul de licenţă în ziua respectivă, proba orală, nu a mai reuşit să se odihnească cum trebuie”, mai spun procurorii care l-au trimis pe tânăr în judecată. 

 

Studentul a fost condamnat la 16 ani de închisoare

Astfel, în dimineața următoare, după ce părinţii săi au plecat de acasă, tânărul s-a dus la o benzinărie, a cumpărat 1,74 litri de benzină şi a plecat la facultate. Când s-a întors, a încercat să se odihnească, iar în jurul orei 14.20, vecina de la etaj, a început din nou să facă scandal.

„Întrucât nu a mai putut suporta gălăgia permanentă şi repetată pe care vecina sa o făcea, inculpatul a luat bidonul cu benzină din debara, pe care a cumpărat-o anterior tocmai pentru o astfel de situaţie. În continuare, fără vreo avertizare cu privire la ce intenţiona să facă, ci doar întrebând-o pe vecina sa ce are cu el, inculpatul a turnat aproximativ jumătate de litru de benzină pe aceasta, după care imediat, cu o brichetă, a aprins hainele victimei”, se arată în rechizitoriu.

Victima a suferit arsuri pe 98 la sută din suprafaţa corpului şi a murit, în cele din urmă. 

În fața instanței, tânărul a recunoscut toate acuzaţiile care i se aduc. 

Sentinţa de 16 ani de închisoare nu este definitivă, putând fi atacată cu apel, scrie Adevărul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel