Un stat încurajează femeie să nască. Le oferă şi un stimulent financiar

Nicoleta Baciu |
Data publicării:

Singapore va oferi Un stimulent financiar va fi oferit cuplurilor de către stat  pentru a încuraja cuplurile să aibă copii în timpul pandemiei de COVID-19

 

„Am primit feedback conform căruia Covid-19 i-a determinat pe cei care doreau să devină părinţi să-și amâne planurile”, a declarat Heng Swee Keat, vicepremierul din Singapore. Stimulentul financiar va ajuta persoanele care se confruntă cu presiuni financiare și sunt îngrijorate de slujbele lor.

Ajutorul financiar îi va ajuta pe părinți cu cheltuielile, dar nu a confirmat la cât se va ridica acesta. Singapore înregistrează una dintre cele mai scăzute rate de natalitate din lume, doar 1,14 nașteri pe femeie. Pentru ca o țară să se repopuleze în mod natural, femeile trebuie să nască în medie 2,1 bebeluși, însă majoritatea țărilor dezvoltate sunt acum sub acest nivel. Economia din Singapore se confruntă cu o recesiune, transmite CNN.

PIB-ul a scăzut cu 12,6% în al doilea trimestru comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent, marcând „cea mai puternică scădere înregistrată”. Ţara a reuşit să lupte cu succes împotriva pandemiei de COVID-19. Doar 27 de persoane au murit din cauza coronavirusului, potrivit Universității Johns Hopkins.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel