Un român din străinătate i-a dat unui amic 12.000 de franci să-i ducă rudelor de acasă. Bărbatul a decis să păstreze „ciubucul“

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Un bărbat din Alba Iulia este cercetat pentru înşelăciune după ce şi-ar fi însuşit 12.000 de franci, bani proveniţi de la o persoană din străinătate şi pe care ar fi trebuit să îi dea rudelor acesteia din România

„În sarcina acestuia s-a reţinut faptul că, în luna martie a anului 2022, ar fi intrat în posesia sumei de 12.000 de franci, provenită de la o persoană aflată în străinătate, bani pe care ar fi trebuit să îi dea rudelor acesteia, din România, însă ar fi omis să facă acest lucru şi şi-ar fi însuşit banii“, potrivit unui comunicat transmis, duminică, AGERPRES, de către Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Alba.

Bărbatul, de 32 de ani, a fost reţinut de poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia pentru înşelăciune. Ulterior, a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, care a dispus, faţă de acesta, măsura preventivă a controlului judiciar. 

Credit Suisse, amendată cu 2 milioane de franci

 

Tribunalul Penal Federal din Bellinzona, sudul Elveției, a găsit vinovată banca Credit Suisse, împreună cu un fost angajat, pentru că a permis unei bande bulgare să-și spele veniturile din infracțiuni de trafic de droguri. Este pentru prima dată când una dintre cele mai mari bănci din Țara Cantoanelor este condamnată pentru astfel de infracțiuni în instanțe penale elvețiene.

Judecătorii au stabilit că acțiunile angajatului au contribuit ca organizația criminală să poată retrage din banca din Elveția peste 19 milioane de franci, iar Credit Suisse a fost găsită vinovată de neglijență penală în supravegherea angajaților săi și neaplicarea măsurilor de combatere a spălării banilor, în perioada iulie 2007 - decembrie 2008, anunță swissinfo.ch.

Banca a negat acuzațiile și a anunțat că va face recurs împotriva verdictului. În cazul în recursul nu este acceptat, banca ar putea fi forțată să plătească mai multe milioane de despăgubiri și să renunțe la orice câștig obținut ilicit.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel