Un român din Spania ascundea o plantație uriașă de marijuana. Poliția a găsit droguri în valoare de 650.000 de euro

Gabriel Nuță-Stoica |
Data actualizării: | Data publicării:
Captura a fost făcută de poliția spaniolă
Captura a fost făcută de poliția spaniolă

Poliția din Spania a descoperit o mega-plantație de marijuana administrată de un român. Cele aproximativ 2.000 de plante sunt evaluate la peste 650.000 de euro.

Autoritățile spaniole au efectuat o operațiune de amploare în Viator (Almería), unde au descoperit și desființat o plantație imensă de marijuana, amplasată într-un depozit aparținând Societății de Gestiune a Activelor Provenite din Reconfigurarea Bancară (Sareb). Conform informațiilor publicate de portalul El Confidencial, în fruntea operațiunii se află un cetățean român, care a fost arestat, acesta fiind presupusul responsabil pentru crearea unui sistem complex de cultivare a drogurilor.

Poliția a găsit în total aproximativ 2.000 de plante de marijuana, având o greutate totală de 350 de kilograme și o valoare de vânzare estimată la 650.000 de euro. Operațiunea a fost condusă de Brigada de Poliție Judiciară a Comisariatului din El Ejido, care, în urma unor informații obținute, a demarat o investigație pentru a identifica locația, a verifica veridicitatea informațiilor și a identifica persoana responsabilă pentru plantație.

Investigațiile au condus autoritățile către un depozit ce aparține Sareb și era exploatat de un cetățean de origine română, stabilit în Roquetas de Mar, care crease un complex specializat pentru cultivarea continuă a substanței interzise.

Operațiunea a beneficiat de sprijinul Unității de Prevenire și Reacție (UPR) a Comisariatului Provincial din Almería și a dus la confiscarea celor aproximativ 2.000 de plante de cannabis aflate în diferite stadii de creștere, cu o greutate brută aproximativă de 350 de kilograme. Au fost distruse toate echipamentele destinate cultivării de marijuana, iar valoarea totală a substanței confiscate este estimată la aproximativ 650.000 de euro pe piață, conform declarațiilor Comisariatului Provincial.

Responsabilul pentru plantație, cu antecedente înregistrate de către Poliția Națională și Garda Civilă, a fost eliberat după ce a fost audiat de Judecătoria de Instrucție nr. 2 din Almería.

Investigația este în continuare deschisă pentru a stabili dacă există alte persoane implicate în această rețea de cultivare și trafic de cannabis, mai scrie sursa citată. 

 

-------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din SPANIA, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link:

-> https://chat.whatsapp.com/GS0fhMGHpuhLxn63v90nS4 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel