Un român din Anglia pleacă PE JOS spre România. Apel pentru diaspora: "NU ne abandonăm țara!"

Gabriel Nuță-Stoica |
Data actualizării: | Data publicării:

Un român din Anglia se pregătește să plece pe jos spre România.

Un român care locuiește în Anglia plănuiește aventura vieții sale. El a anunțat că va pleca pe jos spre România, în această vară. Ioan Alexandru Bălan spune că face călătoria pentru România, "o țară care merită mai mult decât să o abandonăm".

Temerarul va parcurge distanța dintre Marea Britanie și România în 35 de zile, va străbate 10 țări, punctul final urmând să fie Palatul Parlamentului.

El îi invită și pe alți români din străinătate să i se alăture în demersul său de "întoarcere din exil".

 (w460)

"Vreau sa înțeleagă fiecare Român ca motivul pentru care noi românii din Diaspora locuim în altă țară sunt banii! Toți cei care suntem plecați în acest exil financiar ne iubim țara și am dori să muncim pentru țara noastră în țara noastră", a scris Alexandru pe Facebook. 

Iată mesajul care a devenit rapid viral printre internauți:

"Partea 1 Buckingham Palace

Salut prieteni, numele meu este Bălan Ioan Alexandru. Ne aflăm în fața la Buckingham Palace, în centrul Londrei. Motivul este anuntarea unui proiect foarte frumos. In data de 27 iulie anul acesta, din acest punct voi pleca spre România, Bucuresti, Casa Poporului, dar nu oarecum. Voi pleca pe jos!

Călătoria va dura 35 de zile în care am ca scop parcurgerea a peste 2800 de km prin 10 tari!

Vreau sa inteleaga fiecare Român ca motivul pentru care noi romanii din diaspora locuim in alta tara sunt banii! Toti cei care suntem plecati in acest exil financiar ne iubim tara si am dori sa muncim pentru tara noastra, in tara noastra! Aceasta călătorie o fac pentru
România, mama noastra, o tara care merită mult mai mult decat sa fie abandonată și eu stiu ca noi Romanii împreună putem mai mult decat sa o abandonăm!

Romania merita sa fie dusa in locul unde se cuvine sa fie! O tara cu o istorie indeluncata, puncte turistice care iti taie respiratia si te coplesesc cu frumusetea lor, o tara in care sau pus bazele civilizatiei mondiale pe care toți o cunoastem astăzi, o tara care a dat unele dintre cele mai sclipitoare minți ale tuturor timpurilor, o tara care a născut în mii de ani de existență cei mai mari luptători din istorie, o tara care nu merită lasat sa moara pentru ambițiile unor străini, o tara plină de tradiție și noblețe!

Pentru ca tara noastra sa capete strălucirea pe care toți ne-o dorim fiecare Român va trebui să pună câte o cărămidă, va trebui să învățăm ca munca in echipa este o prioritate si ignoranta nu își mai are locul!

Prin drumul meu de întoarcere din exil imi doresc sa eu cu mine speranța fiecărui Român ca își iubește țara! Aceasta călătorie este liberă pentru orice doritor, pentru oricine doreste sa dea cinste țării noastre, vreau sa stiti ca acest proiect nu ma vizează doar pe mine ci pe fiecare Român din toate directiile pământului.

Romania ne cheamă!"

Special pentru acest proiect, românul a creat și o pagină de Facebook, denumită "De la Londra la București".

(w670)

Acesta nu este primul experiment de acest fel. În 2012, scriitorul târgoviștean Adrian Melicovici a străbătut pe jos distanța dintre România și Italia, într-un demers care a vizat schimbarea imaginii românilor din străinătate. Melicovici a parcurs cei 2.200 de kilometri pe jos în două luni, în 2015 lansând și o carte în care a povestit prin ce a trecut.

[citeste si]


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel