Un român a vrut să amaneteze pentru câteva sute de lei o brățară dacică de 40.000 de euro

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Un român din judeţul Olt, a descoperit, în urmă cu patru ani, fără să știe, o veritabilă comoară: O brățară din aur, de sorginte dacică. Românul a vrut să o amaneteze pentru câteva sute de lei, pentru a face rost de bani. A descoperit că valorează peste 40.000 de euro.

Florin S. a găsit, în timp ce săpa un șanț pentru un gard, o brăţară dacică care valorează zeci de mii de euro. Se întâmpla în 2015, obiectul ajungând la momentul respectiv printre bijuteriile soției.

În 2017, bărbatul a redescoperit brățara și a încercat să vadă dacă este valoroasă. A șters-o cu mai multe substanțe și chiar a tăiat-o cu o daltă pentru a vedea cum arată la interior. Această decizie a scăzut mult din valoarea obiectului de patrimoniu.

Ulterior, a mers la un amanet, unde s-a descoperit că este vorba despre metalul prețios și au fost anunțate autoritățile. Astfel, bărbatul a ajuns să fie cercetat penal pentru că nu a anunțat autoritățile cu privire la descoperire.

În urma examinării brăţării, poliţiştii au stabilit că aceasta este confecţionată din aur de 24 de karate, cântăreşte 108 grame, iar la unul dintre capete are reprezentat un cap de lup alungit, continuându-se cu un corp de şarpe, însemne specifice dacice, datată în secolul I a. Chr”.

În final, ancheta a fost închisă. Florin S. ar fi avut posibilitatea să obțină 45% din valoare dacă ar fi anunțat autoritățile în termen de 72 de ore. Brățara este estimată la 40.000 de euro și va fi expusă la Muzeul Județean Olt, relatează Ziare.com.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel