Un român a trecut pe jos frontiera din Ungaria în România. A vrut să scape de carantină

StiriDiaspora Team |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Un bărbat care a trecut pe jos, în mod fraudulos, frontiera din Ungaria în România, ca să scape de carantina de 14 zile, este cercetat penal de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, a informat, miercuri, instituţia, într-un comunicat.

Potrivit sursei citate, bărbatul a trecut ilegal graniţa marţi, 7 aprilie, venind din străinătate, pentru a nu sta în carantină 14 zile. El a fost oprit şi legitimat de poliţişti, pe care a încercat să îi inducă în eroare.

"Numitul X a trecut ilegal frontiera din Ungaria în România ajungând în localitatea Santăul Mic (comuna Borş) unde a declarat în mod mincinos în faţa organelor de poliţie că a venit din Oradea luând în mod greşit un alt autobuz el intenţionând să ajungă într-o localitate din judeţul Cluj", se arată în comunicat.

Autorităţile nu au făcut publice mai multe date privind identitatea bărbatului sau despre ţara din care venea de fapt.

Bărbatul este anchetat penal pentru comiterea a trei infracţiuni.

"La Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea s-a înregistrat dosarul cu nr. 1413/P/2020, în care se efectuează cercetări cu privire la infracţiunile de trecere frauduloasă a frontierei de stat, prev. de art. 262 alin. 1 C.pen., fals în declaraţii, prev. de art. 326 alin.2 C.pen şi zădărnicirea combaterii bolilor, prev. de art. 352 alin. 2 C.pen.," precizează procurorii.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel