Un român a mers la RAR cu o mașină reparată cu colțare pentru gips carton: „E păcat să pui șurub acolo unde poți lega cu sârmă”

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Registrul Auto Român prezintă un caz al unui șofer din Mureș care și-a reparat mașina cu colțare pentru gips carton. Un alt șofer, din Cluj, i-a uimit pe lucrătorii de la ITP după ce s-a prezentat la verificarea tehnică cu o mașină care avea legate cu funie componentele sistemelor vitale.  

Șoferul din Cluj s-a dus la RAR pentru redobândirea talonului reținut în trafic tocmai pentru că nu avea ITP.

Cazul a fost făcut public de Registrul Auto Român, pe pagina de Facebook. 

„E păcat să pui șurub acolo unde poți lega cu sârmă”

 

„E păcat să pui șurub acolo unde poți lega cu sârmă”, spune o glumă celebră printre șoferi. Sârmă sau funie, am putea completa noi, după ce am văzut autovehiculul care s-a prezentat la RAR Cluj pentru redobândirea talonului reținut în trafic, culmea, pentru lipsa ITP. Din păcate, această glumă a fost luată în serios de un bărbat care a legat cu câțiva metri de funie componente ale sistemelor vitale ale vehiculului" se arată în postarea citată. 

Pe lista neconformităților se adaugă: nefuncționarea farurilor și luminilor pentru frânare, bara față compusă din bucăți prinse cu sârmă, joc în articulații și suspensii, anvelope de alte dimensiuni.

În urma verificării, RAR a scos vehiculul din circulație.

 

Un român a mers la RAR cu o mașină reparată cu colțare pentru gips carton

 

Un alt șofer s-a prezentat pentru ITP cu o mașină reparată folosindu-se colțare din construcții, pentru gips carton.

”Despre improvizația cu frânghie descoperită la o mașină prezentată la RAR Cluj, unii dintre voi au gândit că funia s-a înfășurat întâmplător, fără ca posesorul vehiculului să știe.

Iată că astăzi, la RAR Mureș, s-a prezentat un șofer care a trecut accidental cu vehiculul peste câteva colțare pentru gips carton, iar acestea s-au lipit pe tabla portierei.

Dincolo de aparenta latură amuzantă, improvizațiile sau reparațiile făcute fără respectarea normelor legale pot genera riscuri pentru siguranța traficului.

Vă rugăm să fiți atenți unde și cum vă reparați mașina! Noi vă recomandăm să apelați la atelierele de reparații autorizate”, scrie RAR pe pagina de facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel