Un român a fost votat în Comitetul Director pentru Drepturile Copilului din Consiliul Europei 

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Rareș-Petru Achiriloaie a fost votat în Consiliul Europei, ca membru al Comitetului Director pentru Drepturile Copilului. 

Achiriloaie a concurat contra reprezentantei Ungariei. 

Anunțul a fost făcut de ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Natalia Intotero. 

"Felicitări, Rareș-Petru Achiriloaie, președintele Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție, ales astăzi, la Strasbourg, membru în Biroul de coordonare al Comitetului Director pentru Drepturile Copilului din Consiliul Europei!

Colegul nostru a avut-o drept contracandidată pe reprezentata Ungariei, obținând în final 28 de voturi pentru, 6 împotrivă și 4 abțineri. În urma acestui vot, România câștigă o poziție importantă de reprezentare la nivel european în domeniul protecției drepturilor copilului.

Consiliul Europei este format din 46 de state membre, iar Comitetul Director pentru Drepturile Copilului (CDENF) este organismul interguvernamental responsabil pentru activitățile de stabilire a standardelor în domeniul drepturilor copilului.

Biroul de coordonare al CDENF este format din 5 persoane: președinte, un vicepreședinte și trei membri. Reprezentantul României va prelua mandatul în luna iulie, alături de reprezentanții Sloveniei, Norvegiei, Italiei și Finlandei," scrie Natalia Intotero pe Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel