Un primar din Argeș și-a pierdut mandatul. Prefectul a semnat ordinul

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Primarul orașului Costești, din județul Argeș, și-a pierdut mandatul înainte de termen, după ce prefectul județului a emis, marți, ordinul privind încetarea mandatului deținut de Ion Baicea, găsit incompatibil de Agenției Națională de Integritate. 

Prefectura Argeș a transmis că a fost emis Ordinul privind constatarea încetării mandatului de primar al orașului Costești, deținut de Ion Baicea.

"Ordinul a fost emis ca urmare a adresei Agenției Naționale de Integritate prin care se aduce la cunoștința Instituției Prefectului - Județul Argeș, faptul că Raportul de evaluare cu privire la starea de incompatibilitate în care s-a aflat domnul Baicea Ion, primar al orașului Costești, a rămas definitiv prin Decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție a României 90/10.01.2020 și se solicită comunicarea măsurilor dispuse la finalizarea procedurilor disciplinaree", arată sursa citată de Agerpres.

Ordinul poate fi contestat în termen de 10 zile, la Tribunalul Argeș.

În martie 2016, ANI anunța că Ion Baicea s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 19 iunie 2012 – 14 ianuarie 2013 întrucât a deținut simultan funcția de primar și calităţile de membru în Consiliul de Administrație al Liceului Teoretic Costești, în Consiliul de Administrație al Liceului Tehnologic Costești și în Consiliul de Administrație al Școlii Gimnaziale Nr. 1 Costești, încălcând, astfel, dispozițiile legale.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel