Oana Stănciulescu: Un primar spune că nu vrea să fure din buzunarele românilor. Când vor fi sute, PSD va fi istorie

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Un primar a renunțat la pensia specială prin declarație notarială.

Lucian Morar, primar PMP în orașul Ulmeni (jud. Maramureș), a renunțat prin declarație notarială la pensia specială pe care ar urma să o primească în urma adoptării Codului Administrativ de către Guvernul Dăncilă, pe 5 iulie, prin ordonanță de urgență, considerând că este un furt din buzunarele românilor.

Jurnalista Oana Stănciulescu spune că în momentul în care sute de primari vor proceda la fel, PSD va fi istorie.

"Iată că se mai întâmplă și minuni în România. Un primar a făcut un gest de neimaginat până acum, și pentru cetățeni, dar mai ales pentru PSD care crede că prin pensiile speciale i-a cumpărat definitiv pe aleșii locali, de la care se așteaptă să fie preș în fața mai marilor social democrați. Iată că acum vine un primar PMP și spune că nu vrea să fure din buzunarele românilor. Cu alte cuvinte confirmă că guvernul PSD, prin aceste pensii speciale date primarilor, viceprimarilor, președinților și vicepreședinților de consilii județene, pur și simplu îi fură pe români, le bagă mâna în buzunar fără nerușinare. Când nu un primar, ci sute de primari și alți aleși locali vor face același gest, atunci PSD va fi istorie", a spus Oana Stănciulescu pentru STIRIDIASPORA.

Primarul PMP Lucian Morar cere președintelui CJ Maramureș, Gabriel Zetea (PSD) și primarului din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, să facă un gest similar.

„Pe data de 8 iulie 2019 am semnat în faţa unui notar public hârtia prin care am autentificat că eu renunţ la pensia specială pe care o consider un furt. Astfel, prin încheierea de autentificare nr. 2439, eu, Lucian Morar, luând în considerare intrarea în vigoare, la data de 01.01.2020, a prevederilor art. 210 din OUG 57/2019 privind Codul Administrativ, în calitatea mea de primar al oraşului Ulmeni, judeţ Maramureş, declar pe propria răspundere şi în deplină cunoştinţă de cauză că renunţ de bunăvoie, definitiv şi irevocabil la dreptul conferit de lege privind indemnizaţia lunară pentru limită de vârstă (pensia specială) de care aş putea beneficia în urma mandatelor de primar şi de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Maramureş. Am dorit să dau această declaraţie pentru a fi luată în considerare la calcularea drepturilor mele băneşti sau oriunde va fi nevoie”, a spus Lucian Morar, într-un comunicat de presă dat publicității miercuri.

Morar afirmă că pensiile trebuie acordate doar pe baza principiului contributivității.

citeste si

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel