Un nou val de proteste al dascălilor se va desfășura azi în București. Peste 20.000 de profesori sunt așteptați să participe în Piața Victoriei

Alexandra Curtache |
Data publicării:

Un nou val de proteste al angajaților din domeniul Educației se desfășoară în București. Peste 20.000 de dascăli sunt așteptați să participe în Piața Victoriei.

Astăzi are loc un nou protest al profesorilor, cu peste 20.000 de participanți așteptați în Piața Victoriei. Aceștia vor parcurge străzile Capitalei într-o marșă de protest.

 

Ciucă nu va părăsi Palatul Victoria până când profesorii nu se vor întoarce la școală

 

Un grup de peste 50 de profesori din Botoșani au pornit într-un autocar spre Capitală în zorii zilei, determinați să fie primii la protest. Echipați cu răbdare și determinare, ei speră că acest protest va aduce victorie și că se vor întoarce triumfători la catedrele lor. De asemenea, un grup de 60 de profesori din Mehedinți s-au alăturat protestului și au plecat spre București.

„Sperăm ca mâine, măcar în ceasul al 12-lea, Guvernul să ne audă şi să găsească o soluţie de rezolvare, de deblocare a acestei situaţii care este astăzi în învăţământ.”, spune Liviu Axinte, lider sindical, conform Observator.

Însă, premierul Nicolae Ciucă a declarat că nu va părăsi Palatul Victoria până când profesorii nu se vor întoarce în clase.

 

Modificări în calendarul pentru Bacalaureat și Evaluarea Națională

 

În timp ce greva intră în a treia săptămână, Ministerul Educației caută soluții pentru a gestiona situația elevilor. Se ia în considerare o schimbare a calendarului pentru susținerea examenelor naționale. Mai exact, Ligia Deca a anunțat prelungirea perioadei de înscriere pentru Bacalaureat și Evaluarea Națională până pe 13 iunie.

De asemenea, probele de competențe digitale vor fi amânate și vor avea loc în intervalul 14 - 23 iunie. Până în prezent, calendarul pentru probele scrise nu a suferit modificări.

Ca garanție în privința noii legi a salarizării, guvernul a adoptat un memorandum prin care se stabilește că salariile profesorilor debutanți vor porni de la nivelul salariului mediu pe economie. Cu toate acestea, sindicatele doresc ca această majorare să fie consfințită într-un act normativ. Drept urmare, protestele nu vor înceta. Profesorii vor decide după protestul de astăzi dacă se vor întoarce sau nu la catedră.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel