Un nou "meci" la CCR. PNL va ATACA Codul Administrativ

Liviu Ludovic |
Data publicării:

PNL va ataca la CCR Codul administrativ, afirmând că acesta nu putea fi adoptat prin OUG, dar şi pentru prevederea care a permis adoptarea, prin majoritate simplă, a celor 20 de hotărâri privind înfiinţarea companiilor municipale din București, a anunțat liderul PNL Sector 5, Cristian Băcanu.

"Vă anunțăm astăzi (marți- nr.) că PNL va ataca la CCR și avem și mijlocul procedural să o facem, Codul administrativ. Pentru că pe de o parte avem o problemă cu neconstituționalitatea întregului cod administrativ care nu putea fi în opinia noastră adoptat prin ordonanță de urgență așa cum a fost adoptat și pe de altă parte avem o problemă legată de neconstituționalitatea prevederii din codul administrativ care a permis adoptarea acestor hotărâri", a declarat, marți, în cadrul unei conferințe de presă, președintele PNL Sector 5 Cristian Băcanu.

Cristian Băcanu a mai spus că exăstă un proces în derulare pentru închiderea societăților.

"Trebuie spus un lucru. Avem un proces în derulare care are termen în septembrie privind închiderea societăților doamnei Firea. Prin aceste hotărâri pe care Consiliul General le-a adoptat, se încearcă blocarea acestui proces și salvarea celor 20 de societăți care funcționează în mod nelegal. Primul pas este cel al depunerii unei plângeri prealabile solicitând Consiliului General să-și revoce aceste hotărâri. După aceea vom merge în instanță și vom cere anularea acelor 20 de hotărâri și totodată vom invoca o excepție de neconstituționalitate a codului administrativ", a afirmat președintele Sector 5.

Președintele Sector 5 a adăugat că ceea ce a făcut primarul Gabriela Firea este un abuz de putere și că va cere Curții Constituționale să sancționeze acest exces.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel