Un medic renumit, infectat cu COVID-19, s-a sinucis: „Asta a ucis-o”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Sursa foto: BBC/FACEBOOK
Sursa foto: BBC/FACEBOOK

Un medic renumit din New York, care a fost în prima linie a luptei împotriva coronavirusului, și-a luat viața.

Potrivit BBC News, este vorba despre dr. Lorna Breen, care a fost directorul medical al departamentului de urgență de la Spitalul Allen-Presbyterian Allen din Manhattan.

Femeia în vârstă de 49 de ani a murit duminică din cauza rănilor pe care și le-a făcut singură, a spus poliția.

Tatăl său, dr. Philip Breen, a declarat pentru New York Times: „A încercat să-și facă datoria, iar asta a ucis-o”.

 

Fiica sa nu avea antecedente de boli psihice

 

New York este regiunea americană unde s-au înregistrat 17.500 de decese ale unor persoane infectate cu Covid-19, din totalul de 56.000 de morți din SUA.

Bătrânul Dr. Breen a spus că fiica sa nu avea antecedente de boli psihice. Ea a murit în Charlottesville, Virginia, unde stătea cu familia.

Lorna Breen s-a îmbolnăvit de Covid-19 în timpul muncii sale și s-a întors la locul de muncă după aproximativ o săptămână și jumătate de recuperare, a spus tatăl ei.

Spitalul a trimis-o din nou acasă, înainte ca familia ei să „intervină" pentru a o aduce la Charlottesville, a mai spus tatăl ei.

 

Doctorița părea „detașată" 

 

El a spus că atunci când au vorbit ultima dată, fiica sa părea „detașată" și i-a spus cum au murit pacienții infectați cu coronavirus, înainte de a putea fi chiar scoși din ambulanțe. Zeci de pacienți au cedat din cauza coronavirusului la spitalul în care muncea ea, cu 200 de paturi, în Manhattan.

„Era cu adevărat în tranșee, în prima linie”, a spus tatăl ei pentru Times. „Asigurați-vă că este lăudată ca un erou. Este o victimă la fel de mult ca și ceilalți care au murit”.

Potrivit ziarului american, citat de Știrile PRO TV, dr. Lorna Breen era o creștină devotată, foarte aproapiată de familia sa. Iubea schiul, dar îi plăcea și dansul salsa. Iar o dată pe săptămână muncea voluntar la o casă pentru bătrâni.

 

„Dr. Breen este un erou care a adus cele mai înalte idealuri ale medicinei”

 

Spitalul Allen din New York-Presbiterian a precizat într-o declarație: „Dr. Breen este un erou care a adus cele mai înalte idealuri ale medicinei până la provocările din prima linie a serviciului de urgență."

Într-un comunicat de presă care îi confirmă moartea, Departamentul de Poliție Charlottesville a descris-o pe dr. Breen ca fiind un „erou”.

Departamentul de poliție a spus că, după un apel de ajutor efectuat în 26 aprilie, dr. Breen a fost dusă la un spital local pentru tratament „unde a cedat ulterior la leziuni autoprovocate”.

Șeful Poliției, RaShall Brackney: „Profesioniștii de prim rang din domeniul sănătății, care sunt și primii primii respondenți, nu sunt imuni la efectele psihice sau fizice ale pandemiei actuale”.

În fiecare zi, a adăugat ea, „acești profesioniști operează în cele mai stresante situații, iar coronavirusul a introdus și elemente noi de stres”.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel