Un judecător din România spune că Dragnea este CONDAMNAT POLITIC. Inspecția Judiciară, sesizată

Lia Savonea, şefa CSM, a spus că a sesizat Inspecţia Judiciară după afirmaţiile fostului judecător CCR Petre Lăzăroiu,care a spus că soluţia de condamnare în cazul lui Dragnea a fost politică, iar magistraţii CCR ar fi amânat decizia privind conflictul dintre Parlament şi ÎCCJ din cauza presiunilor.

„Ieri (joi, n.r), în calitate de preşedinte, m-am autosesizat şi am sesizat Inspecţia Judiciară faţă de afirmaţiile domnului Petre Lăzăroiu, fost judecător la CCR, solicitând Inspecţiei să facă verificări inclusiv sub aspectul riscului de a fi fost afectată independenţa şi imparţialitatea judecătorilor care s-au pronunţat în cazul la care s-a referit. Confirm că ieri (joi, n.r), o solicitare în acelaşi sens a fost primită la cabinet din partea unui membru al Consiliului care, de asemenea, a fost înaintată Inspecţiei", a declarat Lia Savonea.

Demersul vine după ce fostul judecător CCR Petre Lăzăroiu a declarat că în cazul lui Liviu Dragnea a fost vorba despre o condamnare politică, precizând că magistraţii Curţii au amânat în mai multe rânduri decizia legată de conflictul dintre Parlament şi ÎCCJ din cauza presiunilor.

„Cu siguranţă, nu am nici o îndoială, pentru că şi raportul meu, chiar dacă nu a fost negru pe alb făcut de admitere, raportul meu a fost cu stânga cu dreapta, cu arătat care sunt argumentele pro, care sunt argumentele contra, dar oricum indica, sau ducea spre o admitere, pentru că sunt două chestiuni simple în joc, aici este vorba de... deci Înalta Curte a considerat, eu am pus întrebarea doamnei Tarcea în şedinţă publică şi am întrebat dacă acel articol se mai respectă sau nu, sau trebuie să se mai respecte şi a spus că în principiu nu ar trebui. Ori lucrurile sunt două chestiuni, ori legea trebuie modificată, ori Înalta Curte trebuie să aplice legea nu trebuie să facă ea altă lege, aici este chestiunea de fond, ori Înalta Curte a spus: nu mă interesează că legea nu e modificată, nu mă interesează, pe mine mă interesează că legea asta chiar dacă nu produce efecte negative, să zic, ea nu trebuie aplicată. Ori aşa se va arăta Înalta Curte să hotărască în locul Parlamentului este deja un derapaj mare de la regulile statului de drept", a afirmat Petre Lăzăroiu, miercuri la Antena 3, întrebat dacă în cazul lui Dragnea crede că a fost o condamnare politică.

El a povestit că au existat presiuni asupra judecătorilor CCR şi de aceea o soluţionare a tot fost amânată pe acest conflict: „Pentru că foarte mulţi colegi ai noştri nu au suportat presiunea şi au zis că mai bine amânăm pentru plenul următor. Deci în momentul în care trei şi după aceea patru judecători nu mai vor să judece, spun că ei nu vor să judece nu se poate judeca în cinci, completul trebuie să fie de şase, iar soluţia trebuie să fie de cinci la unu, dacă e complet de şase, ori în completul de cinci nu se poate judeca. Şi atunci am spus bine, nici o problemă eu plec nu am nici o problemă să plec, dar voi care o să rămâneţi veţi avea o problemă pentru că vor vei alţii şi va trebui să judecaţi, ori că e albă ori că e neagră, soluţia trebuie dată. Şi nu s-a vrut atunci, asta este".

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy