Un italian de 80 de ani a povestit, la televizor, cum l-a păcălit o româncă să-i dea peste 700.000 de euro: "Mi-a zis că voi fi tată"

Gabriel Nuță-Stoica |
Data actualizării: | Data publicării:
Italianul, alături de Simona, românca condamnată pentru înșelăciune
Italianul, alături de Simona, românca condamnată pentru înșelăciune

Un italian în vârstă de 80 de ani a povestit, într-o emisiune difuzată de postul de televiziune Italia 1, cum a fost înșelat de o româncă de 28 de ani care l-a lăsat fără 700.000 de euro.

Programul Italia 1 "Le Iene" a prezentat povestea unui bătrân în vârstă de 80 de ani din Roma, a fost victima unei înșelăciuni în urmă cu zece ani. În povestea lui Francesco, o tânără româncă de 28 de ani, dansatoare la bară, a jucat un rol central, atrăgându-l pe acesta într-o iluzie de iubire și apoi distrugându-i complet viața.

"Am fost victima unei escrocherii a unei femei rele. M-a forțat să trăiesc sub pragul sărăciei absolute timp de șapte ani. A trebuit să mă umilesc, să merg să împrumut bani și să accept joburi foarte obositoare pentru vârsta mea, să plătesc datoriile pe care le-am dobândit din cauza ei", spune italianul.

Chiar și la vârsta de 80 de ani, Francesco își continuă munca zilnică ca vânzător de șampanie, luptându-se să-și refacă viața după această tragedie.

"Deodată m-am trezit fără casă, fără mașină, fără nimic. După două zile de chinuri cumplite, am găsit puterea să merg la București, să denunț această persoană și să încep procesul împotriva ei care a durat șapte ani", mai spune el.

Femeia a fost condamnată în România

 

Povestea lui Francesco a devenit un subiect de interes național și în România, unde procesul împotriva femeii care i-a distrus viața a captat atenția publicului și a mass-media.

Tribunalul Gorj a condamnat-o pe Simona Daniela Filip, fostă Mărgăian (acum în vârstă de 35 de ani), la cinci ani de închisoare cu executare pentru înșelăciune. Cu toate acestea, procesul este încă în desfășurare și se așteaptă un apel.

Relația dintre Francesco și Simona, fostă Mărgăian, a durat doi ani și patru luni, dar a fost marcată de manipulare și înșelăciune. Simona a fost condamnată în primă instanță pentru înșelăciune și spălare de bani. Francesco recunoaște că i-a dat peste 700.000 de euro de-a lungul timpului, fiind manipulat să-și vândă chiar și casa din Milano pentru a-i oferi bani.

"A apărut o simpatie, așa că am încercat și eu să am câteva întâlniri private cu ea după spectacolele ei la bară. După câteva zile mi-a spus: 'Dacă nu te superi, aș rămâne să dorm la tine'. La început povestea a fost foarte frumoasă, clar am avut relații sexuale, apoi m-a rugat să vină să locuiască cu mine", mărturisește bărbatul.

"Timp de doi ani și jumătate mi-a cerut bani pentru toate: bolile ei, bolile tatălui său, lipsa banilor pentru a cumpăra lemne pentru a se încălzi. Nu avea bani să plătească ipoteca pe casa pe care a cumpărat-o din București. Era 1.300 de euro pe lună. Odată, când era în Dubai, m-a sunat și mi-a trimis fotografii, spunându-mi că a avut un accident și că trebuie să-i trimit bani acolo", mai povestește italianul.

I-a luat 600.000 de euro și a dispărut fără urmă

 

„Nu mi-aș fi imaginat niciodată că o ființă umană ar fi capabilă să facă un asemenea rău – recunoaște Francesco. M-am trezit cu 190.000 de euro datorie pe umeri, nu aveam nimic, nu aveam casă, nu aveam mașină, nu mai aveam nimic.”

Românca nu i-a mai răspuns la telefon, după ce a pus mâna pe 600.000 de euro, bani obținuți din vânzarea apartamentului din Milano.

"Mi-a spus că după ce vindem apartamentul se va duce la medic și îmi va dărui un copil. De îndată ce a pus în buzunar cei 600.000 de euro din vânzarea apartamentului, mi-a cerut să o însoțesc la aeroport pentru a se întoarce la București pentru a se ocupa de unele chestiuni legate de apartamentul ei. De acolo a dispărut și nu a mai apărut niciodată. Nu a mai răspuns la telefon și când i-am cerut chiar și doar 50 de euro pentru a cumpăra un medicament, ea mi-a răspuns: 'Nu mă mai suna niciodată, altfel te denunț' ", a mai povestit Francesco în emisiunea La lene.

Între timp, Francesco a obținut o decizie favorabilă în primă instanță, fiind acordat despăgubiri de peste 600.000 de euro. Apelul va fi judecat pe 19 iunie, potrivit publicației perizona.it.

 

-----------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel