Un important partid austriac susţine aderarea României la spațiul Schengen

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:

Un important partid din Austria susține aderarea României la spațiul Schengen, anunță USR.

Partidul austriac NEOS, din familia europeană a USR, susţine aderarea României la spaţiul Schengen, anunţă Uniunea Salvaţi România.

Preşedinta NEOS, Beate Meinl-Reisinger, a cerut Guvernului austriac să-şi retragă decizia de a se opune aderării României la Schengen şi a arătat că OVP, partidul aflat la putere în Austria, "pune în pericol prin această decizie chiar esenţa proiectului european: libertatea", transmite sursa citată.

"Austria limitează de una singură libertăţile cetăţenilor UE. Guvernul federal ar trebui să analizeze cu mare atenţie cine sunt aliaţii noştri. Formarea unei axe Nehammer - Orban - Vucic şi alienarea României, Bulgariei şi a restului ţărilor UE nu este în interesul Austriei", a declarat Beate Meinl-Reisinger, conform USR.

De asemenea, europarlamentara NEOS Claudia Gamon a arătat că România şi Bulgaria îndeplinesc criteriile de aderare la Schengen încă din 2011.

"Aderarea unei ţări la spaţiul Schengen nu ţine de dispoziţiile şi de situaţia de moment a OVP (Partidul Popular Austriac), ci de anumite criterii strict tehnice. E timpul ca neacceptarea acestora în Schengen să se încheie", a precizat Claudia Gamon, citată de USR. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel