Un hotel din Barcelona a luat foc. Clienții au sărit de la etaj pentru a se salva: Cel puțin un mort și opt răniți - VIDEO

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Un hotel din Barcelona a luat foc. Clienții au sărit de la etaj pentru a se salva: Cel puțin un mort și opt răniți - VIDEO
Un hotel din Barcelona a luat foc. Clienții au sărit de la etaj pentru a se salva: Cel puțin un mort și opt răniți - VIDEO

Un mort și opt răniți într-un incendiu care a afectat sâmbătă etajul al treilea al Hotelului Coronado, din Barcelona, Spania. 

După cum au explicat pompierii, flăcările s-au aprins doar într-o cameră și pe hol, dar fumul a transformat întregul etaj al treilea într-o capcană pentru șoareci, ceea ce a determinat două persoane să sară în gol de la acel etaj. Jos îi așteptau saltele pe care oamenii le-au așezat pentru a le atenua căderea.

În total, nouă persoane au fost tratate, dintre care patru au fost externate chiar în aceeași zi. Cinci răniți au fost transportați la spitale. Cel care se afla în stare critică a murit la spital întrucât a suferit „mai multe patologii”, potrivit șefei de serviciu SEM, Zulma Itzaina. Alți doi, în stare gravă, care sunt cei doi care au sărit de la ferestre, au fost duși la Vall d'Hebron și la Hospital del Mar, iar doi sunt într-o stare mai puțin gravă la Hospital del Mar.

 

 

 

Imaginile dramatice ale celor care au sărit în gol

 

Dintre turişti, care stăteau în cele 11 camere de la hotel, 13 au putut înnopta în stabiliment, întrucât doar etajul trei a rămas nefolosit. Trei adulți și un minor din aceeași familie au petrecut noaptea într-o altă locație.

Având în vedere imaginile dramatice ale celor care au sărit în gol, s-au vehiculat câteva sfaturi de bază despre cum să acționeze în aceste situații, pentru a sublinia cât de inoportun a fost ca unii oameni să sară în gol și pentru ca decizia lor să nu servească drept un exemplu.

Pompierii avertizează că cel mai sigur lucru într-un incendiu precum cel de la Hotel Coronado este să închizi ușile camerei pentru a evita intoxicarea cu fum și să aștepți, de preferință lângă o fereastră, să fie salvați de membrii corpului, care de obicei ajung în maximum 20 de minute în zonele afectate de incendiu.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel