Un elicopter cu șase persoane la bord s-a prăbușit în ocean, în largul Norvegiei

Echipa Stiri Diaspora |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto ilustrativ: Unsplash
Foto ilustrativ: Unsplash

Un elicopter cu șase persoane la bord s-a prăbușit miercuri în ocean în largul coastelor din vestul Norvegiei, iar toate persoanele aflate la bord au fost ulterior ridicate din mare, au anunțat Centrele comune de coordonare a operațiunilor de salvare din această țară, transmite Reuters.

Spitalul Universitar Haukeland, cel mai mare din regiune, a declarat că a primit toți cei șase pacienți din accident, dar că starea lor medicală nu este clară în acest moment.

Elicopterul aparținea firmei Bristow Norway VTOL.N, a declarat pentru cotidianul Stavanger Aftenblad managerul de țară al companiei, Heidi Wulff Heimark.

Bristow Norway transportă echipaje către și de pe platformele de petrol și gaze din Marea Nordului.

Nu a fost imediat clar ce tip de elicopter a fost implicat. Zona se confrunta cu vânturi puternice în momentul producerii accidentului, a declarat un oficial al serviciului de salvare pentru postul de televiziune TV2.

Datele de trafic aerian au arătat că mai multe elicoptere de salvare se învârteau în aer în apropiere de o insulă situată la vest de Bergen, al doilea oraș ca mărime din Norvegia și un centru aglomerat pentru industria norvegiană de petrol și gaze offshore.

În 2016, un elicopter Airbus AIR.PA Super Puma care se întorcea din Marea Nordului s-a prăbușit aproximativ în aceeași zonă, ucigând toate cele 13 persoane aflate la bord.

Accidentul a dus la suspendarea utilizării acestui tip de elicopter de către industria norvegiană a petrolului și gazelor naturale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel