Un elev de 15 ani din Bacău a amenințat cu cuțitul un profesor, în sala de sport; minorul a fost reţinut de poliţişti

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Un elev în vârstă de 15 ani a fost reţinut de poliţiştii din municipiul Bacău după ce ar fi ameninţat cu cuţitul un profesor în incinta sălii de sport a unităţii de învăţământ, a informat, joi, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ).

Fapta s-a produs miercuri şi a fost sesizată la 112 de un profesor în vârstă de 42 ani, care a încercat să aplaneze conflictul spontan dintre colegul său şi elev.

Poliţiștii au fost sesizați miercuri după-amiază, prin apel la 112, că la Liceul cu Program Sportiv a fost un conflict spontan între un elev şi un cadru didactic, elevul având asupra sa un cuțit.

Polițiștii au stabilit că un elev de 15 ani, în timp ce se afla în sala de sport, pe fondul unor discuţii contradictorii cu profesorul, a scos din rucsac cuțitul cu care l-a ameninţat, transmite Mediafax.

După acest incident, elevul a părăsit incinta şcolii și a lăsat cuțitul.

Profesor amenințat cu cuțitul de un elev

 

„Minorul a fost identificat la scurt timp de către o patrulă de poliție din cadrul Secţiei 1 Poliţie și condus la sediu pentru audieri. Cazul a fost preluat de polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară care au luat măsura reținerii tânărului de 15 ani”, transmite, joi, Poliția Bacău.

Băiatul este cercetat pentru portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase şi ameninţare.

Inspectoratul Şcolar Bacău a demarat propria anchetă:

„Incidentul de la Liceul cu Program Sportiv Bacău a fost raportat imediat și la Inspectoratul Școlar Judeţean. Unitatea de învățământ a demarat deja propria anchetă, în paralel cu cercetarea pe care o face și Inspectoratul de Poliţie, căruia i-a fost solicitată intervenția de către școală. Astăzi s-a întrunit și comisia de violență de la nivelul unității de învățământ respective, pentru a stabili exact măsurile ce se impun în acest caz, iar Inspectoratul Școlar monitorizează deja în detaliu toate aceste aspecte” a transmis IŞJ Bacău, citat de presa locală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel